Datum objave: 03. Siječanj 2015

FOTO: Noćna utrka po ulicama Šibenika uz posebno osvjetljenje, Nives Radić ovog puta u publici

Diana Ferić
Diana Ferić

Tridesetak Šibenčana trčalo je večeras prvu noćnu utrku po ulicama središnjeg jela grada na sportsko rekreativnom natjecanju "Race@night" koje je organiziralo Društvo sportske rekreacije "Sport za sve" 08 Forca Šibenik.

Start je bio u šibenskom đardinu. Natjecatelji do početka utrke nisu znali rutu po kojoj će trčati već su to saznavali po posebnim svjetlećim oznakama dok su trčali gradom. Organizatori su s tim svjetlima željeli postići poseban efekt utrke. Cilj je nakon više pretrčanih kilometara bio na mulu Krke. U publici koja je na startu ispratila trkače bil je i poznata šibenska sportašica, svjetska prvakinja u kickboxingu s kćerkicom, a suprug joj je bio među trkačima.

To je bio prvi dio akcije "Mala forca" koju ove godine organizira to društvo u želji da promovira kretanje i zdravi život. Drugi dio projekta je "Maxi duatlon", natjecanje za sve zaljubljenike disciplina trčanja i vožnje bicikla, održat će sena prostoru šetnice “Sv. Ante“ u šibenskom kanalu u utorak, 6. siječnja 2015., s početkom u 11 sati.

FOTO: Ante Baranić

 

Iz kategorije: Vijesti