Datum objave: 20. Prosinac 2014

Reformisiti osnovali podružnicu u Šibeniku, među gostima gradonačelnik Burić i neki stranački prvaci

Diana Ferić
Diana Ferić

Boris Berović, diplomirani ekonomist  izabran je za predsjednika  gradske organizacije  Hrvatske stranke reformista koja je dana  osnovana u Šibeniku. Osnivačku skupštinu pozdravili su šibenski gradonačelnika dr Željku Burić te predstavnici  SDP –a, DC –a i nezavisni županijski vijećnuk kJoso Slamić te Radimir Čačić, predsjednik te stranke. Na osnivačkoj skupštini bilo je 50 – tak članova reformista, neki su nova lica u politici, a drugi su prije bili u HNS – u.

Gradonačelnik Burić je reformistima zaželio dobrodošlicu na političku scenu Šibenika. Založio s e za suradnju među političarima kada je riječ o interesu lokalne zajednice i  protiv, kako ja kazao, stranačke i klanovske logike koja vodi u isključivost. "Pravi primjer kako se to radi billa je jučarašnja sjednica Gradskog vijeća na kojoj je bilo sukoba mišljenja, ali na kraju smo donijeli odluke koje su važne za Šibenik", kazao je gradonačelnik Burić. 

Radimir Čačić je  kritizirao hrvatsku Vladu da loše radi i da je nesposobna izvući novac iz Europskih fondova, a kao najbolji dokaz njezine nesposobnosti je to što već 23 kvartal za redom pada BDP što se, kazao je Čačić, nikada do sada nije dogodilo. Osvrnu se i na građane i kandidate koji misle da Hrvatsku mogu voditi ljudi bez karijere i iskustva. "Ja se ne slažem s dr. sc. Kujundžićem niti je on moj izbor, ali mu priznajem sve što je u životu napravio. Na kraju on je sveučilišni profesor i uspješni liječnik  i nezamislivo je bilo gdje drugdje da se njega uspoređuje s nekim tko nema niti iskustvo niti je još bilo što u životu napravio", kazao je Čačić i  zaključio da je politika samo za ljude s karijerama i da su reformisti zbog toga i osnovani.Ljudima koji se bave politikom savjetovao je da u političkim protivnicima ne gledaju neprijatelje nego suparnike.

Iz kategorije: Vijesti