Datum objave: 19. Prosinac 2014

Senka Ramljak:Nema jednakih i "jednakijih" u naplati komunalne naknade koja je znatno poboljšana

Diana Ferić
Diana Ferić

Boljom naplatom komunalne naknade nego prijašnjih godina pohvalila se na današnjoj sjednici Gradskog vijeća  Senka Ramljak pročelnica Ureda za financije Grada Šibenika govoreći i reviziji proračuna za ovu godinu.

 

" Do sredine ovog mjeseca naplatili smo od komunalne naknade i doprinosa 31 milijun kuna što je veliko povećanje u odnosu na lanjskih  20 milijuna kana. Uveli smo disciplinu i red i naplatu tih proračunskih prihoda, dogovorili sa svim dužnicima način otplate duga, a oni koji nisu reagirali dobivaju rješenja o ovrsi", istaknula je. Međutim, Draško Lambaša, vijećnik HNS -a je ustvrdio kako se ne slaže s ocjenom da  su svi jednaki kod naplate tih dugovanja te da on zna neke primjere koji su pošteđeni, ali nije kazao za govornicom o kome je riječ. Senka Ramljak  je tražila da  ih iznese poimenice, ali Lambaša na to nije reagirao. " Odgovorno tvrdim da  prema svima postupamo jednako i  da pošteđenih nema", kazala je Senka Ramljak.

 

Vijećnik Reformista Petar Baranović podsjetio je da je znatno povećana komunalna naknada, kako bi se, kazao je kompenziralo to što je komunalni doprinos zbog legalizacije objekata snižen na "smiješne iznose" čime su nagrađeni onima koji su kršili  zakone i gradili bespravno, a udario šamar onima koji su gradili legalno i plaćali znatno  više doprinose. Ustvrdio je i da je povećanje  komunalne naknade  veliki udarac na poslovanje poduzetnika i obrtnika te da će se dogoditi da će zbog toga biti manji prihod od poreza i prireza što je najveća stavka u punjenju proračuna. " Mislim da niti jednog ozbiljnog poduzetnika ne može ugroziti plaćanje komunalne naknade, a da  se to nije negativno odrazilo na prihod od poreza i prireza pokazuje podatak da je  od porastao za 2,7 posto.", odgovorila je  Senka  Ramljak. 

Iz kategorije: Vijesti