Datum objave: 15. Prosinac 2014

Stipe Petrina izbacio dr Blaću s liste u Gradskom vijeću, ali nema povrata mandata

Diana Ferić
Diana Ferić

Disciplinski odbor Nezavisne liste Stipe Petrine  isključio je  iz  svog sastava  dr. Ivo Blaće  koji im je vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika jer su ocijenili da ne radi u njihovom interesu nego da podržava vladajuću koaliciju i gradonačelnika Željka Burića.

"Dr. Ivo Blaće vijećnik je u Gradskom vijeću Šibenika i prema ocijeni Disciplinskog odbora glasuje i raspravlja suprotno stavovima političke opcije koju bi trebao zastupati i daleko  je od politike Stipe Petrina i njegove Nezavisne liste u Gradu Šibeniku, pa ispada da mu Lista Stipe Petrine bila tek ulaznica za mjesto u gradskoj vijećnici" zaključili su u tom Disciplinskom odboru.

Kažu da su u njegove dobre namjere posumnjali već ranije prilikom glasovanja za predsjednika Gradskog vijeća te da se sve vrijeme nije s njima konzultirao o svojim istupima  na sjednicama Gradskog vijeća, ukratko da je "igrač" HDZ -a. Traže od njega da kao moralan čovjek i humanist vrati  mandat toj nezavisnoj listi.

 

Dr Ivo Blaće, nam je u telefonskom razgovoru kazao da on i Stipe Petrina imaju različite metode političke borbe i da on želi sve raditi preko institucija dok je Petrina sklon agresivnim istupima. " Naša razmišljanja su slična, ali se razlikujemo u načinu djelovanja. Osim toga ja sam prvenstveno Šibenčanin i radim na prvom mjestu u interesu Šibenika što znači da moram podržati dobre projekte ma tko iza njih stajao. Smatram da aktualna vlast u tom smislu radi dobro, da su uspjeli dovršiti i Gat Vrulje, tvrđavu svetog  Mihovila, Banj , otkupiti teren TEF -a. Kako mogu to  ne podržati kada to donosi  boljitak gradu", ističe dr. Blaće.  

Izjavio nam je i kako nema namjeru vratiti mandat i to iz dva razloga:"Ja sam se dobro namučio dok sam dobio taj mandat u Gradskom vijeću i nemam ga namjeru sada prepustiti. Osim toga  želim pridonijeti boljitku Šibenika i raditi u interesu moga grada, a to prvenstveno mogu kao gradski vijećnik", kaže dr. Blaće.

Iz kategorije: Vijesti