Datum objave: 07. Prosinac 2014

Humanitarni Rotary ples:Potpora teško bolesnom 14 - godišnjaku i šibenskoj izvrsnosti

Diana Ferić
Diana Ferić

Humanitarnoj akciji potpore teško bolesnom 14 – godišnjaku Anti Mučića iz Žaborića koju su zajednički pokrenuli portal Šibenik News i Radio Šibenik pridružili su članovi šibenskog Rotary kluba na svom sinoćnjem tradicionalnom plesu. Aukcijom dvaju adventskih vijenaca koje je, unatoč tomu što mu je motorika još slaba, izradio taj hrabri i poduzetni dječak prikupljeno je 3 100 kuna, a još će neki rotarijanci svoj prilog uplatiti na žiro račun Antine majke. Nakon licitiranja jedan aranžman kupio je šibenski poduzetnik Goran Prgin, a drugi vlasnik hotela Borovik u Tisnu Dane Slamić.

 

Četrnaestogodišnjem Anti koji živi sa samohranom majkom, kako smo već pisali prije četiri godine otkriven je tumor na mozgu. Kad je obolio nije mogao niti govoriti nit držati žlicu u ruci. Nakon četiri godine stanje mu se popravilo. Već prije je odlučio izrađivati suvenire kako bi se na taj način kreativno izradi, a za predstojeće blagdane izradio je desetak zanimljivih ekoloških adventskih vijenaca od dijelova čokota vinove loze i borovih iglica koje je ukrasio božićnih ukrasima i svijećama. Želi na taj načini i nešto zaraditi kako bi „pojačao“ siromašni kućni budžet , a njegov je trud ovom humanitarnom akcijom priznat i nagrađen.

 

Rotary ples i bez ovoga je imao humanitarni karakter jer nastavljaju akciju stipendiranja izvrsnih šibenskih studenata pod nazivom „Za šibensku izvrsnost“. U taj budžet odlazi polovica novca od prodanih ulaznica te sav prihod od bogate lutrije koja je sinoć organizirana. Svoju potporu toj akciji, svojim dolaskom na ples, dali su i šibenski gradonačelnik Željko Burić i njegov zamjenik Danijel Mileta te članovi i prijatelji šibenskog Rotary kluba. Koji su se i dobro zabavili. Uživali su i u nastupu  Mandolinskog orkestra iz Tribunja pod vodstvom porf. Ivana Korunića te u domaćim kolačima koje su i ove godine pripremile supruge rotarijanaca okupljene u Innerweel klubu. Gosti na tom tradicionalnom humanitarnom plesu bili su članovi Rotary kluba iz Bihaća.

 

Iz kategorije: Vijesti