Datum objave: 03. Prosinac 2014

POU "Knin" uz pomoć EU fondova pomaže nezaposlenima

Stanko Ferić
Stanko Ferić

 Projekt „Razvoj vještina POU Knin“ Pučkog otvorenog učilišta „Knin“, za koji je ta ustanova dobila potporu iz fondova Europske unije vrijednu gotovo milijun kuna, predstavljen je danas u Gradskoj knjižnici Juraj Šižgorić u Šibeniku.

Riječ je o osobito vrijednom socijalnom i društvenom projektu osposobljavanja dugotrajno nezaposlenih kako bi uspješnije i brže dođu do posla. Partner na projektu „Razvoj vještina POU Knin“ bio je Grad Knin, a suradnici na projektu HZZ – područni ured Šibenik i ispostava Knin. Vrijednost projekta iznosi 126.369,96 eura od čega je Europska unija sufinancirala projekt s 112.165,98 eura ili 88,76%. Projekt traje 12 mjeseci, od 24.12.2013. do 23.12.2014.) Razvoj vještina POU Knin“ je drugi samostalni projekt samostalni za kojeg je POU Knin dobio sredstva iz fondova EU-a.

Kroz taj projekt, naglasili su tijekom današnje prezentacije u Šibeniku Nera Bošnjak, voditeljica projekata „Razvoj vještina POU Knin“, profesorica Sandra Žulj voditeljica obrazovanja u POU „Knin“ i Dimitrije Dujmović, asistent na projektu „Razvoj vještina PUO Knin“, organizirana je besplatna  edukacija osposobljavanja za zvanja zavarivača i zavarivačica, izrađivač dekorativnih predmeta od gline za osobe s invaliditetom. Pomoćnica i pomoćnika  u nastavi u radu s učenicima s mentalnim i tjelesnim teškoćama te voditeljica i voditelja EU projekata.

 

Iz kategorije: Vijesti