Datum objave: 06. Studeni 2014

Gradonačelnik Burić:DA preseljenju gradskih tvrtki u TLM,ali samo uz poštivanje procedure

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradonačelnik Šibenik d. Željko Burić ustvrdio je na današnjoj konferenciji za novinare da nije ni pod političkim pritiskom župana Gorana Pauka, koji je predsjednik GO HDZ -a ni Ante Kulušića ni bilo kog drugog da gradske komunalne tvrtke i Vatrogasnu postrojbu preseli u TLM, na prostor ADRIAL-a koji je u vlasništvu Vlade Čovića. Konferenciju je sazvao zbog kuloarskih priča o tome. Demantirao je i da je u sukobu s bilo s kim iz stranke te da u raspravama na stranačkim sastancima sudjeluju svi ravnopravno i iznose svoje stavove.

 

„Točno je da se razmatra mogućnost da se neke gradske tvrtke presele na taj prostor, ali da do toga stvarno dođe treba provesti i poštivati zakonom utvrđenu proceduru i napraviti analizu koja će pokazati je li to moguće i je li to najisplativije rješenje“, istaknuo je i dodao kako je neosporno je riječ o atraktivnom prostoru za izmještanje tih tvrtki, a na raspolaganju su i bivše uprave zgrade, teren bivše elektrolize, pogon Promala. A pitanje što bi kod toga mogao biti problem objasnio je da treba poštivati ono što propisuje zakon. „U prvom redu sada je obaveza realna, jedinstvena procjena nekretnina što je po meni odlično rješenje. Kada se to utvrdi treba utvrditi i je li to najpovoljnije odnosno najjeftinija varijanta. Na primjeru Vatrogasnog doma to izgleda ovako: ja sam zatekao postupak kojim tražimo od države da nam se za preseljenje Javne vatrogasne postrojbe dodjeli objekt u bivšoj vojarni Bribirskih knezova i nema sumnje da ćemo to dobiti. Moramo dakle vidjeti koliko bi to koštalo, a koliko bi koštalo preseljenje u postojeće objekte koje je koristila vatrogasna postrojba TLM –a. Ista je stvar s Vodovodom. Grad je odavno već ustupio svoju parcelu u Lozovcu za premještanje tehničke službe Vodovoda s Meteriza pa najprije treba vidjeti što je s tim“, konkretan je bio dr. Burić.

 

Na novinarsko pitanje rekao je kako zamjena parcela ne dolazi u obzir i kako je on strogo za to da gradske tvrtke koje ocjene da im je povoljno uzeti prostor u TLM –u moraju prodati svoj teren i od tog t novca kupiti prostor u TLM –u. „Oštro sam protiv zamjene terena i takve kombinatorike jer to nije u redu. Nema mogućnosti niti prebijanja duga, da recimo nama Adrial ustupi prostor na račun naših potraživanja, a to više ne dopušta ni zakon „bio je jasan.

 

Iz kategorije: Vijesti