Datum objave: 29. Listopad 2014

Grad Šibenik daje mladim prostor u "narančastoj" zgradi u blizini Banja

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik raspisao je javni poziv udrugama mladih i za mlade, za prikupljanje prijava za dodjelu prostora na prvom katu tzv. „Narančaste zgrade“, smještenoj iznad plaže Banj.

„Mlade ljude vidim kao pokretače daljnjeg razvoja Šibenika i, kao što sam i obećao, kroz ovaj projekt-stavljanja u funkciju narančaste zgrade- omogućit ćemo im da dobiju prostor u kojem će moći kreirati svoje ideje i stvarati projekte.“, kazao je gradonačelnik Željko Burić.

Prostori se daju na korištenje na rok od godine dana, i to bez naknade, a sve u cilju poticanja pozitivne društvene afirmacije udruga, posebice u kulturi i sportu.

„Prostori se daju na korištenje na rok od godinu dana,bez naknade,s mogućnošću produženja ugovora u slučaju urednog ispunjenja obveza od strane korisnika prostora, a na natječaj se mogu prijaviti udruge koje obavljaju svoju djelatnost u skladu s propisima koji reguliraju djelovanje udruga, te nemaju dugovanja prema Gradu Šibeniku i Republici Hrvatskoj. „, pojasnila je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Mirjana Žurić.

Pri odabiru korisnika prostora u obzir će se uzimati trajanje djelovanja udruge, broj njezinih članova, uključenost volontera u rad udruge, iskustvo u provedbi projekata financiranih od strane ministarstava i Europske unije, jasna definiranost plana i programa rada kao i financijskog plana za 2015. godinu, kao i vrsta aktivnosti udruge.

 

Iz kategorije: Vijesti