Datum objave: 28. Listopad 2014

Gospodarsko - socijalno vijeće traži akciju Vlade zbog alarmantnog stanja u TLM-u

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbog, kako  je ocjenjeno, alarmantnog stanja u tvrtkama bivšeg TLM -a, posebno Prešaonici i Valjaonicama Gospodarsko-socijalno  vijeća Šibensko-kninske županije koje je održalo izvanrednu sjednicu zatražilo je  intervenciju hrvatske vlade:

Slijedom saznanja da obveze po Kupoprodajnom ugovoru nisu adekvatno i u cijelosti izvršene, smatrajući da je to ishodište aktualnog stanja, tražimo od Ministarstva rada imovinskog sustava da uključi sve relevantne čimbenike RH-e u razrješenje ove situacije s naglaskom na preispitivanje izvršenja preuzetih obveza. Zahtjeva se od Vlade Republike Hrvatske da poduzme sve neophodne radnje odnosno aktivnosti za rješavanje aktualne problematike poslovanja Tvornice lakih metala d.d.

Šibenik u okviru svojih mogućnosti i nadležnosti, uzimajući u obzir značaj TLM - a za ukupno gospodarstvo Šibensko-kninske županije, a pogotovo grada Šibenika kao njenog sjedišta, veličinu prihoda te tvrtke, proizvodnju poglavito orijentiranu na izvoz, kao i broj zaposlenih", stoji u priopćenju .

 Aktualne poteškoće TLM-a smatraju alarmantnim. "Utvrđuje se da je gospodarsko-socijalno stanje u proizvodnim društvima TLM-a,prije svega u TPP-u (prešaonica) i TVP-u (valjaonica) u izuzetno je teškoj situaciji, što za posljedicu ima nemogućnost daljnje proizvodnje, odnosno otpuštanje radnika, gubitak tržišta,te dovođenje u pitanje daljnje proizvodnje aluminija u Šibeniku", ocijenili su.

Iz kategorije: Vijesti