Datum objave: 28. Listopad 2014

Ministarstvo obrazovanja dalo novac za asistente u nastavi po stranačkom ključu!?

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibensko - kninska županija natjecala se za sredstva iz državnom proračuna namijenjena zapošljavanju asistenata u nastavi koji pomažu učenicima s određenim problemima. Tražili su novac za 21 asistenta, ali njihov projekt nije prošao.

Šibensko - kninski župan Pauk kazao je na jutrošnjoj sjednici Županijske skupštine kako nema razumljivog  obrazloženja zašto  nisu prošli:"Novac su dobile uglavnom županije u kojima je na vlasti SDP ili HNS, poput  Primorsko - goranske  i  Varaždinske". To je potvrdila i Diana Ercegović, pročelnica županijskog ureda za prosvjetu: "Mi smo s ena vrijeme prijavili. Priložili smo svu potrebnu dokumentaciju. Zanimljivo je  ju je izradio isti  konzultant koji je radio projekt za Grad Šibenik. No oni su prošli, mi nismo. Valjda su ocijenili da ne mogu novac dobiti dvije samouprave u kojima je na vlasti HDZ", zaključila je Diana Ercegović.

Bez obzira na to u školama u kojima je osnivač Županija  ima 16 asistenata u nastavi koji su prošli zahvaljujući aplikacijama udruga Sveti Bartolomej iz Knina i  Kamenčići iz Šibenika s kojima Županija surađuje, kazala je d. Ercegović.

 

Iz kategorije: Vijesti