Datum objave: 28. Listopad 2014

Županijska skupština: Dio gradskih poduzeća seli u poslovne prostore u bivšem TLM-u

Diana Ferić
Diana Ferić

Tvornica prešanih proizvoda bivšeg TLM -a dobit će  za tjedan dana od Hrvatske banke za obnovu i razvoj  prijeko potrebni kredit  za nabavu sirovine kako bi  se mogla normalizirati proizvodnja, kazao je, pozivajući se na pouzdane izvore, vijećnik HSU Mirko Radak na današnjem Aktualnom sati sjednice Županijske skupštine na kojem je bilo riječi o TLM - u zahvaljujući pitanju vijećnika Florijana Žižića iz HSP AS kojeg je zanimalo što lokalna vlast poduzima  u vezi s teškim stanjem u bivšem TLM -u. Odgovarajući na to pitanje šibensko - kninski župan je otkrio i kako se ozbiljno pregovara s vlasnicima nekretnina u bivšem TLM -u da se dio gradskih i županijskih poduzeća preseli u prazne poslovne prostore. Na taj način bi se  osigurala i financijska sredstva za  oporavak  tvrtki bivšeg TLM -a, a  ta bi poduzeća došla do kvalitetnog prostora uz cijenu koja će sigurno biti manja od tržišne. "Objavljen je natječaj za dio  zgrada u TLM -u i zainteresirane gradske tvrtke su poslale  inicijalnu ponudu. Vidjet ćemo kako će to dalje  teći", istaknuo je župan Pauk.

 

U vezi sa stanjem u bivšem TLM -u župan je kazao kako je on teško i da je dovedena u pitanje daljnja proizvodnja i da se radi na nekim kreditnim aranžmanima  no da  županijska vlast na to ne može utjecati niti na izravan način pomoći. Napomenuo je i kako mu je poznato da radnici inzistiraju na tomu da  država preispita  Kupoprodajni ugovor jer da vlasnici nisu ispunili dio preuzetih obveza.

Mirko Radak je kazao kako je dobro što će kroz kredit HBOR a država ući u bivši TLM i založio se da se aluminijska proizvodnja tretira kao strateška grana.  

Iz kategorije: Vijesti