Datum objave: 24. Listopad 2014

Milijun kuna uloženo u Šibeniku u energetsku obnovu kuća, smanjena emisija ugljičnog dioksida

Diana Ferić
Diana Ferić

Program energetske obnove obiteljskih kuća na području Grada Šibenika iskoristilo je 19 građana, a u Gradu Šibeniku to ocjenjuju uspješnim.

„Uspješno je završen nakon godine dana provedbe. Program energetske obnove obiteljskih kuća provođen je kroz dvije mjere: Povećanje toplinske zaštite vanjske ovojnice(izolacija od mineralne vune ili EPS) i Zamjena postojeće i ugradnja nove energetski učinkovite vanjske stolarije. Nakon pripreme za natječaj Fonda za zaštita okoliša i energetsku učinkovitost te potpisivanja ugovora s korisnicima tijekom protekle godine 19 korisnika je realizirao svoje ugovore“, priopćili su danas iz Ureda gradonačelnika.

Ukupan iznos investicija iznosio je 996.700,00 kuna od čega je Grad Šibenik sufinancirao 92.760,00 kuna, a Fond za zaštitu okoliša i energetsku okoliša oko 370 000 kuna. Obnovljeno je 9 fasada, a na 11 objekata je zamijenjena vanjska stolarija. Time je znatno smanjena emisija ugljičnog dioksida u atmosferu.

Pomoćnik pročelnika za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika Petar Mišura najavljuje nastavak projekta te pojašnjava: „S obzirom na izražen interes korisnika, sljedeće godine Grad Šibenik će se ponovo prijaviti na Natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, kako bismo građanima omogućili obnovu fasada, s obzirom da se u ovoj godini, upravo zbog provedbe netom završenog natječaja, Grad Šibenik nije mogao prijaviti za sredstva programa.“

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti