Datum objave: 23. Listopad 2014

SDP gradskoj upravi: „Rastrošni ste!“, Gradonačelnik: „Da je po vama ne bi kupili ni bicikl!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Koliko je aktualna gradska vlast povećala broj zaposlenih u gradskoj upravi pitanje je koje je danas ponovila SDP – ova vijećnica Anita Jakšić na sjednici Gradskog vijeća navodeći da je, kako do sada nije dobila odgovor, sama došla do podatka da je riječ o povećanju od 20 posto. Spočitnula je gradskoj vlasti da se rastrošno ponaša, a kao argumente navela je nabavu novog automobila za gradonačelnika,povećanje rashoda za plaće i rashode za PR agenciju. „a svemu tome mogli ste uštedjeti proračunski novac“.
Senka Ramljak, pročelnica Upravnog odjela z financije opovrgnula je podatak koji je iznijela Anita Jakšić. „U mandatu ove gradske vlasti zaposleno je novih 9 ljudi, od toga osam u uredu za prostor na postupcima legalizacije koji u nam do sada već donijeli više od 3 milijuna kuna, koliko smo planirali u cijeloj ovoj godini. Nije valjda da računate mlade ljude na stručnom osposobljavanju za koje mi ne izdvajamo novac iz proračuna, kazala je Senka Ramljak.
Gradonačelnik Burić je odgovarajući vijećnici Jakšić bio vrlo slikovit: „ Stvarate takvu klimu da će nas uskoro bi strah kupiti i bicikl. Počnite se konačno ponašati kao građani EU i budite realni. Ne samo što smo kupili jedan automobili nego mi ne bi bilo žao kupiti ih i 10 da se službenici ove gradske uprave dok obavljaju svoje poslove voze sigurno“, kazao je.

 

Iz kategorije: Vijesti