Datum objave: 20. Listopad 2014

SDP:Križanje na Baldekinu bit će spomenik nesposobnosti aktualne gradske vlasti

Diana Ferić
Diana Ferić

Čelni ljudi šibenskog SDP –a – predsjednik Franko Vidović i vijećnici u Gradskom vijeću Joško Šupe i Josip Belamarić iskritizirali su i na današnjoj konferenciji za novinare projekt rekonstrukcije križanja Radićeve i Bosanske ulice kao loše prometno rješenje, a gradsku vlast i zbog njega i zbog tendencije sve većeg zaduživanja Grada Šibenika.

 

Josip Belamarić, vijećnik u Gradskom vijeću Grada Šibenika ustvrdio je kako je rotor koji je predvidjela bivša gradska vlast puno bolje rješenje. „Taj projekt nije izrađen zbrda – zdola nego je takvo rješenje odredila struka. Križanje s takozvanim pametnim semaforima za koje se odlučila aktualna vlast dovest će do zastoja u prometu. To je rješenje izabrano na temelju brojenja vozila na tok raskrižju zimi, a što će se dogoditi kada u ljetnim mjesecima kroz njega bude prolazilo dnevno 12 000 vozila“, upitao je Belamarić.
Joško Šupe je kazao kako je rotor bio i bolje i jeftinije rješenje, ali cijena gradsku vlast ne zabrinjava jer oni se, istaknuo je, ionako za sve kreditno zadužuju. „ Taj model kreditnog zaduženja je potrošen kao što je potrošen kao i semaforizirano raskrižje. Bit će to spomenik nesposobnosti sadašnje gradske vlasti uz dva spomenika na toj lokaciji kojima se dičimo – spomenik košarkaškom velikanu Draženu Petroviću i spomenik Domovinskom ratu“, smatra Šupe.

 

Franko Vidović je također kritizirao gradsku vlast zbog toga što sve projekte rješava uzimanjem kredita i tako zadužuje i generacije koje dolaze. „ Otkako su na vlasti podignuli su 60 milijuna kuna kredita, što je jedna trećina izravnog proračuna. Naša vlast se u četiri godine nije zadužila niti kunu. Osim toga gradonačelnik je obećao Sveučilište za koje će se, kazao je, također zadužiti. To je kompleksan projekt ,a od njega još nema ništa. Zadužuju se i za TEF umjesto da tamo ponude koncesiju za izgradnju marine koja je ucrtan u plan i koja bi donijela i radna mjesta i novac i turiste dovela u Šibenik“, izjavio je Vidović.
I on je istaknuo kako rotor koji su predvidjeli kao rješenje za križanje Radićeve i Bosanske ulice nije bio njegov projekt već je nastao u konzultaciji sa stručnjacima. „Sve što je na toj lokaciji u naše vrijeme rađeno je tako da s može spojiti na taj rotor pa tako i parkiralište. Javljali su se raznorazni dušobrižnici koji su naše prometno rješenje kritizirali i to neki i iz Županijske uprave za ceste i čijoj je to nadležnosti već 20 godina i za sve to vrijeme nisu ništa napravili“, zaključio je Vidović.

Iz kategorije: Vijesti