Datum objave: 17. Listopad 2014

Šibeniku priznanje za najbolju turističku destinaciju, nagrađene marine i kamp u Jasenovu

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik je uz Rab, Rovinj dobitnik  priznanja za nominaciju u kategoriji najboljih velikih destinacija na Jadranu. To priznanje u akciji „18. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2014.“ dodijelila Hrvatska gospodarska komora  skinoćprvog dana manifestacije „Dani hrvatskog turizma“ koja se ove godine održava u Opatiji, dodijelila priznanja odnosno nagrade u akciji „18. Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku 2014.“

 

"Nominacija među tri najbolje turističke destinacije veliki je uspjeh i motiv za daljnji rad na projektima koji će Šibenik iz godine u godinu još snažnije pozicionirati na karti nezaobilaznih turističkih destinacija", ističe gradonačelnik Grada Šibenika Željko Burić.

 

Zadvoljan je i Dino Karađole, direktor Ureda  Turističke zajednice Šibenik."Šibenik je zasluženo u društvu najboljih; iz godine u godinu bilježimo porast broja turista i noćenja, te kontinuirano stvaramo turističku infrastrukturu, a po broju i kvaliteti manifestacija smo, s obzirom na veličinu destinacije, među najboljima u Hrvatskoj“ , kazao je.

 
 
Odlično su prošle i marine na šibenskoj rivijeri. Marina Frapa u Rogoznici dobila je je posebno priznanje za višegodišnju kvalitetu i proglašena je marinom godine.  U kategoriji malih marina betinska marina je osvojila drugo mjesto. Najboljom srednjom marinom proglašena je marina Hramina s Murtera, drugo mjesto pripalo je  ACI marini Opatija iz Ičića, a treća je  ACI marina Vodice.  Kamp Jasenovo iz Žaborića proglašen je najboljim malim kampom.

Nagrađeni su i hoteli ju različitim kategorijama te  najlejpše plaže, ali, na žalost, među njima nema niti jednog hotela i plaže sa šibenske rivijere.

Akcija Turistički cvijet - kvaliteta za Hrvatsku tradicionalno se provodi uz pomoć strukovnih udruga, Udruge poduzetnika u hotelijerstvu Hrvatske i Kamping udruženja Hrvatske, te Instituta društvenih znanosti Ivo Pilar, Udruženja marina pri HGK i Ministarstva zaštite okoliša i prirode, a od prošle godine akciji ocjenjivanja destinacija pridružila se i Hrvatska turistička zajednica. Sve to i činjenica da je ove godine čak 48 sudaca obišlo 103 destinacije i ocijenilo 80 hotela, 15 marina i 33 kampa, te čak 907 plaža u čak sedam hrvatskih županija govori koliku je važnost poprimila ova hvale vrijedna akcija.

 
 
 
 

 

Iz kategorije: Vijesti