Petak, 26 Rujan 2014 08:16

Šibenčanka Vida Grujić izabrana za profesionalno usavršavanje u Barceloni

Napisala: 
Šibenčanka Vida Grujić izabrana za profesionalno usavršavanje u Barceloni

Sveučilišnu prvostupnicu francuskog i talijanskog jezika te književnosti, Šibenčanku Vidu Grujić odarbrala je španjolska regija Katalonija kao najbolju među prijavljenima za profesionalno i jezično usavršavanje u Barceloni. Ako ćee ona sutra, 27 rujna započeti svoje šestomjesečno stažiranje u sklopu konzultantske tvrtke „GRUPO KIM“, koja je specijalizirana za tehnologiju i inovacije, komunikacije te organizaciju događanja u Barceloni. Nakon Ane Stošić, Vice Krnčevića, Morane Periša, Ane Cukrov i Josipa Alfirevića, Vida je šesta mlada osoba iz Šibensko-kninske županije koja odlazi na šestomjesečno profesionalno i jezično usavršavanje u sklopu programa „Eurodyssee“.

 

Šibensko-kninska županija se u travnju 2012. godine uključila u program „ Eurodyssee“ međunarodni program razmjene mladih između regija članica Skupštine europskih regija (Assembly of European Regions - AER), a uprosincu 2012. godine postala je aktivni sudionik programa „Eurodyssee“, primivši Pilar Gomis iz Španjolske na tromjesečno stručno usavršavanje. Svrha Eurodyssée programa je omogućiti mladim ljudima u dobi od 18 do 32 godine da praksom u tvrtkama ili institucijama iz različitih područja, steknu profesionalno iskustvo i nauče jezik zemlje domaćina. Ciljevi programa su stvaranje svijesti o Europi građana, povezivanje regija i poticanje tvrtki te institucija da nalaze radna mjesta na kojima mladi mogu obaviti vježbenički staž i steći radno iskustvo.

 
 
 

 

Objavljeno u Vijesti
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!