Datum objave: 16. Rujan 2014

Šire se teorije urote, ali službenih objašnjenja o onečišćenju vode i dalje nema!

Nina Medić
Nina Medić

Policija i Državno odvjetništvo i danas daju vrlo šture informacije o tome što se zapravo istražuje vezano uz onečišćenje pitke vode na šibenskom području zbog kojih je četiri dana bila potpuno neupotrebljiva .

Državno odvjetništvo je na naš upit o istrazi odgovorilo na sljedeći način: „U vezi Vašeg upita koji se odnosi na onečišćenje vode u crpilištu Jaruga, možemo Vam odgovoriti kako u cilju  utvrđivanja odlučnih činjenica, mjere i radnje iz svoje nadležnosti poduzimaju policija i nadležne inspekcijske službe, u koordinaciji s državnim odvjetništvom.“

Šibensko-kninska policija također ne daje nikakve informacije o istrazi već kažu kako je još na snazi priopćenje koje su medijima poslali jučer, a u kojem stoji: „ Obzirom na interes javnosti oko onečišćenja vode na našem području obavještavamo  da policija, u suradnji s nadležnim Državnim odvjetništvom u Šibeniku i Inspekcijskim službama, provodi izvide radi utvrđivanja svih okolnosti koje su dovele do onečišćenja vode“ te napominju kako će o svim novostima obavijestiti javnost.

Šibenska policija nije komentirala ni današnju izjavu Ivan Klarina koji je navodno razgovarao s načelnikom Policijske uprave šibensko – kninske te mu je on potvrdio da je Državno odvjetništvo zatražilo i istragu Ivanala i kninskog DIV-a kao mogućih izvora onečišćenja.

Ekipa HRT-a jučer je uspjela dobiti izjavu Mihe Mioča, direktora šibenskog Vodovoda koji tvrdi da je zagađenje vode prouzrokovano ostacima nafte iz bivše tvornice aluminija na Lozovcu. „Po našim saznanjima, uzrok su ostaci, bazeni sa ostacima mazuta i nafte na području bivše tvornice Lozovac, odnosno Ivanala, koje se nalazi točno iznad našeg Copića vrela“, izjavio je.

U nedostatku službenih informacija po gradu se šire razne teorije o mogućim uzrocima zagađenja, od kojih neke graniče sa znanstvenom fantastikom što građanima i nije za zamjeriti budući da nikakve službene informacije uopće ne dolaze.

Iz kategorije: Vijesti