Datum objave: 15. Rujan 2014

Mališani iz Gradskih vrtića i ove godine kreativno i aktivno obilježavaju Dan grada Šibenika

Nina Medić
Nina Medić

Prigodnim radionicama i izložbom na tvrđavi sv. Mihovila te tradicionalnom „Trkom za moj grad“, Gradski vrtići Šibenik i ove godine će obilježiti Dana grada Šibenika koji se slavi 29. rujna na blagdan Svetog Mihovila.

Program obilježavanje počinje u srijedu 17. Rujna. Mališani iz iz dječjih vrtića VAROŠ, GRAĐA i LJUBICA će od 9 do 12 sati obići tvrđavu Svetog Mihovila djece. U obilazak tvrđave u pratnji stručnog vodiča na tvrđavi će biti organizirana likovna radionica, crtanje na temu ŽIVOT NA TVRĐAVI U PROŠLOSTI. Djeca će crtati olovkama, a radove u vrtićima će dovršavati flomasterima. Radovi potom biti izloženi na tvrđavi Svetog Mihovila. Otvorenjem izložbe na sam blagdan sv. Mihovila, 29. rujna u jutarnjim satima, otpočeti će niz događanja koja će se tog dana događati na tvrđavi. Tog će dana biti slobodan ulaz na tvrđavu za sve posjetitelje. S Goranom Barišić Bačelić, voditeljicom šibenskih tvrđava, dogovoreno je da će se tijekom listopada (jer tvrđava će biti otvorena do 1. studenoga) organizirati daljnji posjeti djece Gradskih vrtića Šibenik. A sa suradnjom će se nastaviti i u proljeće.

Tradicionalna manifestacija „Trka za moj grad“,  koja održati će se 29. rujna na Šubićevcu s početkom u 15 sati.

Također, sukladno vremenskim prilikama dogovoreno je da će 25. rujna ili 26. rujna biti organiziran već tradicionalan izlazak Gradskih vrtića Šibenik  na gradske trgove  i ulice a povodom blagdana Svetog Mihovila, a uskoro će biti osmišljen i moto ovogodišnjeg izlaska. 

Iz kategorije: Vijesti