Datum objave: 09. Rujan 2014

Zagrebački Prometni fakultet uključen u modernizaciju javnog gradskog prijevoza u Šibeniku

Nina Medić
Nina Medić

Grad Šibenik ugovorio je s Fakultetom prometnih znanosti Sveučilišta u Zagrebu izradu studije „Analiza primjene energetski učinkovitih sustava javnog prijevoza u gradu Šibeniku“, kao dio dokumentacije potrebne za prijavu Grada Šibenika za sredstva EU za modernizaciju javnog gradskog prijevoza.

Fakultet se ugovorom obvezao studiju isporučiti u roku od 120 dana, a ugovoreni iznos usluge je oko 170.000 kuna plus PDV.

Dokumentaciju priprema Odjel za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika čiji pročelnik Matija Bumbak pojašnjava kako će naručena studija analizirati postojeće stanje javnog gradskog prijevoza u gradu Šibeniku, istražiti primjere dobre prakse i izraditi studiju opravdanosti i CBA analizu uvođenja ekološki održivih linija javnog gradskog prijevoza. „Prometna studija Grada Šibenika, koju je izradio Građevinski fakultet Sveučilišta u Zagrebu, donesena je još 2008.g. i poslužit će kao jedna od podloga za pripremu dokumentacije za navedeni natječaj. S obzirom da Prometna studija tretira prometnice i prometne površine, potrebno je izraditi dodatnu studiju koja će isključivo analizirati javni prijevoz i mogućnost primjene energetski učinkovitih sustava na takvu vrst prijevoza u našem gradu.“, kazao je Matija Bumbak.

„Grad Šibenik na cijelom svom administrativnom području zaslužuje kvalitetniji gradski prijevoz i od preuzimanja odgovornosti za Grad najavili smo da ćemo pripremiti projekt, odnosno dokumentaciju, za odgovarajući natječaj za EU sredstva. Opsežan je to posao i radimo korak po korak, a konačan cilj je javni gradski prijevoz koji će omogućiti bolju povezanost svih dijelova grada. Ukratko, javni prijevoz po mjeri Šibenčana.“, kazao je Danijel Mileta, zamjenik gradonačelnika Grada Šibenika. 

Iz kategorije: Vijesti