Datum objave: 31. Kolovoz 2014

HSP AS:Iza napada na biskupa stoje „mračne sile koje se ne mogu pomiriti s hrvatskom državom"

Diana Ferić
Diana Ferić

Županijsko vijeće Hrvatske Stranke Prava dr. Ante Starčević, Šibensko – kninske županije, rukovodeći se svojim statutom i programskim načelima, oštro osuđuje bezobzirne i neutemeljene napade na mons. Antu Ivasa i cjelokupnu Katoličku Crkvu, kako u gradu Šibeniku tako i ucjelokupnojŠibenskoj biskupiji, koji su za cilj imali blaćenje i diskreditaciju samog oca biskupa i svih svećenika, redovnica, redovnika i vjerničkog puka Šibenske biskupije, priopćili su danas medijima.

„Skrivajući se iza ispraznih pamfleta o toleranciji ti „napadači“ oca biskupa i Katoličku Crkvu poistovjećuju s izrazima „klerofašizam“, „kulturocid“, „katolibani“… što najmanje odgovara jeziku tolerancije, a više jeziku mržnje, netrpeljivosti i ddiskriminacijena vjerskoj osnovi, u čemu su prepoznatljivi rukopisi iz nekih tamnijih vremena hrvatske povijesti, za koje smo svi uvjereni da bi trebali biti davno iza nas“, ističu u priopćenju.

Napominju da gradu Šibeniku postoji i više nego dovoljno kvalitetnih mladih ljudi, te da „ pomoć koja je Gradu pružena od strane izmanipuliranih pojedinaca i skupina nije potrebna, već samo odaje krivu sliku. Te pojedince smatramo produženom rukom mračnih sila koje se ne mogu pomiriti s Državom Hrvatskom stvorenom na žrtvi i krvlju hrvatskog naroda, te zbog svojih frustracija ne biraju ni cilj ni sredstva. Pod maskom kulture i noćnog života napadaju Katoličku Crkvu, jedini branik hrvatske opstojnosti i samostalnosti već 14 stoljeća, a posebno u današnje vrijeme“, kažu nadalje.

„Potpuno podržavamo Katoličku Crkvu u Hrvatskoj, a naročito oca biskupa mons. Antu Ivasa, biskupa šibenskog, te aktivnosti oko pomaganja siromašnima preko Caritasa, organizaciji mladih, pokretanja škola, obnove oštećenih crkvi, izgradnje novih, a nadasve zaštiti digniteta Domovinskog rata. Kroz povijest Šibenska biskupija sa svojim biskupima i svećenstvom oduvijek je bila moralna vertikala društva, a naročito od trenutka velikosrpske i jugokomunističke agresije 1991. kada je z s hrvatskim braniteljima aktivno sudjelovala u obrani i obnovi Grada i hrvatske države.
Ovakvo huškanje na prosvjede, te kojekakva organiziranja i prijetnje, samo štete gradu Šibeniku, turističkom središtu Dalmacije, a ovakvo vrijeđanje Katoličke Crkve je ravno pogotku u kupolu katedrale sv. Jakova u Rujanskom ratu 1991. godine od protivnika hrvatske slobode i nezavisnosti“, stoji u priopćenju.

 

 

Iz kategorije: Vijesti