Datum objave: 18. Kolovoz 2014

Australska poslanica Cox treći put u Šibeniku:Mogu li australski turisti produžiti sezonu?

Diana Ferić
Diana Ferić

Australsku veleposlanicu Susan Cox primio je dana u svom uredu šibenski gradonačelnik Željko Burić. Veleposlanici  Cox to je treći posjet Šibeniku. U razgovoru s gradonačelnikom Burićem podsjetila je na dugu diplomatsku vezu Australije i Hrvatske, ali je ukazala i na to da veliki broj Austrijanaca posjećuje Hrvatsku pa tako i šibensko  područje.

„Oko 100.000 australskih turista godišnje posjeti Hrvatsku. Zainteresirani smo  za povezivanje kroz obrazovni sektor, a posebno u izučavanju kulturnih i povijesnih vrijednost  kao što je arheološki lokalitet Bribirska glavica“, istaknula je  veleposlanica Cox. Bilo je riječ i o načinima da se produži turistička sezona na šibenskom području.

„Koristeći potencijale koje Šibenik nudi stvaramo destinaciju koja će biti atraktivna posjetiteljima tijekom cijele godine. Uz rekonstrukciju tvrđava i revitalizaciju stare gradske jezgre širit ćemo sadržaje na obalnom pojasu na zemljištu zone TEF  dok je u Mandalini u tijeku izgradnja  luksuznog hotela turskog investitora“,rekao je gradonačelnik Burić ukazujući i na značaj i potencijal gospodarske zone Podi koja je opremljena potrebnom infrastrukturom i prometno povezana.

„Među prioritetima Šibenika je i realizacija studijskog centra, odnosno poticaj mladim ljudima da se profesionalno razviju u svom gradu.“, zaključio je Burić.

Šibenik ima potencijal  i strateške odrednice razvoja, a Australija investitore i novac,  zaključak je današnjeg sastanka gradonačelnika Burića i veleposlanice Novog kontinenta, gdje je “trbuhom za kruhom” svoj dom našlo čak 250.000 Hrvata,stoji u priopćenju iz Ureda gradonačelnika.

 

Iz kategorije: Vijesti