Datum objave: 15. Kolovoz 2014

Tisno i Jezera: "Dobrodošli predsjedniče!"

Diana Ferić
Diana Ferić

Ivo Josipović, predsjednik Republike Hrvatske enije se danas, za boravka u Tisnu i Jezerima mogao obraniti od brojnih građana - mladih, starih i djece koji su ga zaustavljali rukujući se s njim, grleći ga i pozdravljajući ga , a on im je uzvraćao na isti način. Škljocali su fotografski aparati, u zraku  su se vidjeli brojni mobiteli. Svi su  se htjeli fotografirati s predsjednikom!
 

Po dolasku u Tisno predsjednik Josipović položio je vijenac na spomen obilježja vatrogascima koji su poginuli gaseći požar na otoku Kornatu te poginulim hrvatski braniteljima i poginulima u NOB – u, a nakon toga je obišao Sajam braniteljskog poduzetništva na kojem su svoje proizvode izložile braniteljske zadruga i obiteljska poljoprivrednih gospodarstava iz cijele Hrvatske.
 

Večeras je bio gost Jezera u kojima se tradicionalno na blagdan Velike Gospe održava ribarska fešta, a mještani su ga dočekali pljeskom. Uz vodstvo Nenada Milina, direktora Turističke zajednice Jezera razgledao je izložbu „Jezera kroz povijest“ koja je postavljena u crkvici Ivana Trogiranina, a sadrži fotografije Jezera danas i unazad sedamdesetak godina te originalnu jezersku nošnju i druge predmete iz jezerske povijesti. Potom je prošetao jezerskom rivom uz stalno rukovanje i fotografiranje s građanima. Pridružio se i Udruzi južnje strane Jezera te je stavio pregači i rukavice i gostima fešte podijelio nekoliko porcija školjaka.
 

Uz načelnika Općine Tisno i saborskog zastupnika Ivana Klarina društvo su predsjedniku Josipoviću pravili i saborski zastupnik SDP –a Franko Vidović te bivši šibenski gradonačelnik dr. Ante
Županović

 
Iz kategorije: Vijesti