Datum objave: 05. Kolovoz 2014

Premijer Milanović izviždan na središnjoj proslavi "Oluje" u Kninu

Diana Ferić
Diana Ferić

 

 

Čim je premijer Zoran Milanović stao  pred mikrofon kako bi održao govor na Trgu Ante Starčevića, na središnjoj proslavi Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja u Kninu  Iz publike se čulo puno zvižduka i negodovanja pa je premijer morao povisiti ton kako bi se čulo što govori. Nije ostao imun na zviđduke pa je  zviždače pozvao da svoje nezadovoljstvo dođu iskazati na Markov trg.

 

"Dame i gospodo, uvaženi gosti, pozdrav svima a naročito onima koji drugu godinu zaredom deru svoje grlo, nama neka dođu zviždati na Markov trg, jer to je mjesto gdje se zviždi, a ovo je mjesto gdje se poštuje, poštuje sve one koji su pali za Hrvatsku", rekao je Milanović. Ovu Vladu izabrali su hrvatski građani i nastavit ćemo taj posao raditi u interesu Hrvatske, poručio je Milanović. Nakon njegovog govora ponovno su se čuli zvižduci, ali i slabi pljesak.

 

Zvižducima je popraćen i govor predsjednika Ive Josipovića koji  se skupu obratio nakon premijera Milanovića. 

 

 

Objavljeno ranije: Zvonjavom crkvenih zvona  u 9.43, kada je prije 19 gina počelo oslobađanje Knina te podizanjem  hrvatske zastave na kninskoj tvrđavi počela je središnja svečanost obilježavanja Dana pobjede, Dana domovinske zahvalnosti i Dana branitelja. Zastavu na kninskoj tvrđavi podignuo je pukovnik  Joso Bajan.


Na proslavi su  najviši hrvatski dužnosnici predvođeni  predsjednikom RH Ivom Josipovićem i premijerom Zoranom MIlanovićem, a tu su i predstavnici oporbe Tomislav Karamarko i gradonačelnica Knina Josipa Rimac. Stigla je i Kolinda Grabar Kitarović, HDZ-ova kandidatkinja za predsjednicu države.  Predstavnici srpskog naroda nisu  došli na svečanost obilježavanja Vojno redarstvene akcije Oluja.

Na početku okuplajnja a kninskoj tvrđavi dramski umjetnici pročitali su imena svih branitelja koji su poginuli ili nestali u akciji Oluja. U tijeku je svečanost na središnjem kninskom trgu na kojoj će govoriti visoki hrvatski dužnosnici. Već dok je voditeljica svečanosti najbrajala visoke uzvanije na spome imena premijera Milanovića čuli su se zvižduci.

Iz kategorije: Vijesti