Datum objave: 19. Srpanj 2014

Nastavak štrajka na Radio Šibeniku, za novog direktora natječe se i direktor Šibenskog tjednika

Diana Ferić
Diana Ferić

Zaposlenici Županijskog radio Šibenika odlučili su danas nastaviti štrajk koji su započeli prije 16 dana jer im nisu isplaćene zaostale plaće, a sjednice Skupština Radio Šibenika koja je danas održana prekinuta je, dogovorno, uz suglasnost svih predstavnika osnivača kako bi se narednih dana obavili razgovori s kandidatima za direktora Radija koji su poslali prijavu na natječaj. Bit će nastavljena narednog tjedna.

Kako neslužbeno doznajemo, na natječaj je stiglo pet molba, a među njima i direktora i suvlasnika Šibenskog tjednika Josipa Živkovića što znači da se ta lokalna medijska kuća ima ambicije i preuzeti i lokalni radio.

Danas je je razriješena dosadašnja direktorice Ana Marije Skorić, ali ona će nastaviti obavljati tu funkciju do izbora novog direktora.

Osnovni problem Županijskog radio Šibenika su dugovanja od oko 700 000 kuna koje nitko nije voljan u cijelosti pokriti, a bez toga taj radio ne može nastaviti funkcionirati.
Neslužbeno doznajemo da je usmenim putem jedan radio iz kontinentalnog dijela Hrvatske pokazao interes da preuzme Županijski radio Šibenik.

Iz kategorije: Vijesti