Datum objave: 18. Srpanj 2014

Ministar Varga pohvalio šibensku bolnicu, a liječnici i osoblje bi radije bolje uvjete rada

Diana Ferić
Diana Ferić

Tekst koji je o iznimno dobrom iskustvu u pružanju liječničke pomoći 12 – godišnjaku na Odjelu za hitni prijem šibenske Opće bolnice na portalu Independent objavio Irac David McWilliams potaknuo je ministra zdravlja Republike Hrvatske Sinišu Vargu da danas uputio pismo pohvale Općoj bolnici u Šibeniku u kojem uz ostalo piše kako je zbog njih ponosan što je ministar zdravlja.

 

U svom tekstu David McWilliam se iščuđava kako je moguće da se u bolnici u jednom, kako kaže, malom gradu u Hrvatskoj u kojoj je dvostruko niži BDP po glavi stanovnika nego i dobije vrhunska i brza medicinska usluga, a da to u Irskoj nije moguće. Opisao je, kako je naglasio, učinkovitost, ljubaznost, stručnost liječnika i drugog osoblja u šibenskoj bolnici u slučaju 12. Godišnjeg sina njegovog prijatelja koji je već iz Dublina poletio avionom na ljetovanje u Hrvatsku s boli u koljenu koje mu je do dolaska u Šibenik nateklo „kao balon“ pa je morao potražiti liječničku pomoć. Ona je, kako opisuje McWilliams, za njega bila tako zapanjujuće kvalitetna i brza da ga je ponukala da napiše taj članak. Dječak je imao vodu u koljenu i operiran je uspješno u rekordnom roku tako da je već nakon nekoliko dana mogao kupati. On u svom tekstu ističe i dobro opremljeni dječji odjel, ljubaznost osoblja i puno toga dobrog.

 

Ponukan tim člankom ministar Varga je dana uputio pohvalu šibenskoj bolnici u kojoj kaže:‘Fama volat, stara je poslovica, a fama o vašoj profesionalnosti i ljubaznosti, o vašem predanom i stručnom radu, koja ovih dana putuje svijetom kroz pero irskog novinara Davida McWilliamsa, čini me neobično ponosnim i sretnim što sam ministar ovog resora. Vaš je trud zarobljen u bolničkim hodnicima, prekriven tajnom osobnih ljudskih sudbina, a ovo se javno svjedočenje dogodilo tek kada je čovjek od pera na godišnjem odmoru prepoznao dobru priču i pustio je u svijet“.

 

Liječnicima šibenske Opće bolnice, pogotovu Hitnog bolničkog prijema bilo je drago čuti pohvale jednog turiste na njihov rad, ali ministrova pohvala ih baš nije oduševila. „Bilo bi mi puno draže da ministar shvati u kakvim uvjetima radimo i da poboljša sustav. Ja sam danas kao internist do 13 sati obradio 25 pacijenata. To je više nego dvostruka norma i o tome ministra treba razmišljati i unaprijediti naše zdravstvo rekao nam je jedan od liječnika“.

Iz kategorije: Vijesti