Datum objave: 04. Srpanj 2014

Gradski parking proširio invalidima povlastice parkiranja vozila

Diana Ferić
Diana Ferić

Gradski parking d.o.o. proširio je pogodnosti parkiranja vozila za invalide pa tako uz postojeće pravo na besplatni parking na za invalide označenim mjestima mogu dnevno dva sata besplatno koristiti i komercijalna parkirališna mjesta. Uvjet je jedino da se  s potrebnom dokumentaciju evidentiraju u evidenciju vozila u Gradskom parkingu. To je regulirano posljednjim izmjenama i dopunama Odluke o korištenju gradskih parkirališta koju je nedavno donijelo Gradsko vijeće. 

 

 

"Ta evidencija je nužna kako bismo spriječili zlouporabe. Ako osoba sinvaliditetom ne može osobno doći u prostorije Gradskog parkinga d.o.o., zahtjev za upis u evidenciju vozila umjesto nje može podnijeti i netko drugi. Važno je napomenuti da osobe koje se ne evidentiraju u evidenciju vozila  Organizatora parkiranja i dalje moguće moći  koristiti ona prava propisana Pravilnikom o znaku pristupačnosti i parkirati vozila na mjestima koja su za tu svrhu posebno obilježena, a na  komercijalnim parkirališnim površinama pod ingerencijom Gradskog parkinga d.o.o. tretirat će ih se kao i ostale korisnike parkirališta", objašnjava Goran Bulat, direktor Gradskog parkinga tu novinu  besplatnog parkiranja na komercijalnim parkirališnim mjestima. 

 

Mogućnošću besplatnog parkiranja i na komercijalni parkirališnim mjestima Gradsko parking je invalidima dao veća prava od onih koja su propisana zakonom, a nije dirao u njihova stečena prava. Naime, prema  Pravilniku o znaku pristupačnosti propisano je da znak pristupačnosti omogućava parkiranje vozila kojima se prevoze osobe s invaliditetom na parkirališnim mjestima koja su za tu svrhu posebno obilježena, a takav znak vrijedi  samo kada vozilom upravlja osoba s invaliditetom iz čl.2. st. 1. Pravilnika, ili se ta osoba nalazi u vozilu.

 

Iz kategorije: Vijesti