Datum objave: 20. Lipanj 2014

Ministar Grčić obišao Dom za stare i nemoćne i Sportsku dvoranu i Tisnom

Diana Ferić
Diana Ferić

Branko Grčić ministar  regionalnog razvoja RH obišao je danas, u pratnji  Ivana Klarina, načelnika Općine Tisno  dva važna objekta u Općini Tisno   - Dom za stare i nemoćne i Sportsku dvorane u tamošnjoj osnovnoj školi koje financira to ministarstvo kako bi se upoznao s dinamikom radova. Nazočan je bio i Drago Matić, ravnatelj Razvojne agencije Šibensko - kninske županije.

Oba objekta, kako je kazao Ivan Klarin, bit će otvorena do jeseni.

Dom za stare i nemoćne vrijedna je  6 milijuna kuna, a namijenjen je isključivo smještaju lokalnog stanovništva  iz  općina Murter - Kornati i Tisnog. Počeo se uređivati 2013. godine i već bi bio otvoren da u međuvremenu nisu propisani  novi  standardi koje  takve ustanove moraju zadovoljavati pa je u toku preprojektiranje.

Sportska dvorana, vrijedna 14 milijuna kuna, se počela graditi 2009., a li zbog nekih detalja oko kotlovnice još nije dobila uporabnu dozvolu. Riječ je o suvremenom sportskom objektu kakav nema ni Šibenik.

"Oba objekta znače podizanje kvalitete života  stanovnika Murtera. Dvorana je namijenjena mladima, a Dom je socijalna ustanova koja će puno značiti starijim ljudima koji ostanu sami", kazao je Ivan Klarin najavivši da će u blizini Sportske dvorane i osnovne škole biti izgrađen dječji vrtić i jaslice pa će to biti, kazao je, mini kampus za djecu i mlade.

"Već dugo radio zajedno s općinskom vlasti na ovim  objektima pa je red i da ih obiđem. Mislim da će oni značajno povećati kvalitetu života na otoku Murteru. Riječ je o dvjema impozantni punktovima - Domu za starije i nemoćne koji je smješten uz ambulantu, ljekarnu i Hitnu pomoć što je dobro, te drugom punktu namijenjenom mladima", istaknuo je ministar Grčić objašnjavajući povod svog dolaska u Tisno.

Novinari nacionalnih medija iskoristili  su susret s njima i za pitanja od nacionalnog značaja kao što je porezni sustav, outsourcing, promjene koje donose novi ministri i ponovno uključivanje u politiku Radimira Čačića.

Kazao je kako novih porezani za građane ni za poduzetnike  neće biti osim poreza  na bogatstvo. Za promjene koje će unijeti novi ministri kazao je da je to normalno jer novi ljudi donose nove ideje te da to nije priznanje da su njihovi prethodnici radili loše.

Iz kategorije: Vijesti