Datum objave: 10. Svibanj 2014

FOTO: Akcija za čistiji Mediteran: 'Plava čistka' na šibenskoj plaži Banj

Nina Medić
Nina Medić

Ronilački tim Javne vatrogasne postrojbe grada Šibenika i DVD-a Šibenik, Športsko-ribolovno društvo „Mali porat“ iz Vodica i ronilac volonter Vice Kulušić jutros su počeli s akcijom čišćenje podmorja plaže Banj.

Prva je to 'Plava čistka' na plaži Banj, koja se danas odvija u sklopu regionalnog projekta "Let's do it Mediterranean" u kojem sudjeluju zemlje mediteranskog prstena sa zajedničkim ciljem čistog Mediterana. Grad Šibenik je prepoznao važnost kampanje "Plava čistka" kao važan korak u promjeni odnosa građana prema otpadu, a dugoročan cilj projekta je poboljšanje ekološkog i kemijskog stanja mora.

Podmorje plaže Banj čistilo se i lani tada je to bila 'Zelena čistka', prije postavljanje Plave zastave. Goran Bušac, iz JVP-a Šibenik ove godine očekuje puno manje smeća nego lani.

„Danas će podmorje čistiti šestero ronioca koji će zaroniti do 2-3 metra dubine. Čistimo pojas plaže Banj koji se proteže na oko 300 metara, te smo sigurni kako ćemo izvući puno manje otpada nego lani. Pretežito su to boce i čaše koje prenosimo u kontejner postavljen kod plaže. Nadamo se da je more ugrijano te da nam se ronioci neće previše smrznuti“, rekao je Bušac.

Roniocima je prije zarona podršku dao i Željko Burić, gradonačelnik Šibenika.

Iz kategorije: Vijesti
Označeno u: