Datum objave: 09. Svibanj 2014

Hrvatski kongres o problemu i uzrocima debljine u Solarisu

Diana Ferić
Diana Ferić

Zbor „Zdravo maleni“ sa svojom voditeljicom Zrinkom Mikuličin osvjetlao je obraz Šibenika na otvaranju Hrvatskog kongresa o debljini s međunarodnim sudjelovanjem koji je večeras počeo u Solarisu što se ne bi moglo reći za predstavnike Grada Šibenika koji su potvrdili organizatoru da će doći i pozdraviti sudionike tog važnog skupa, a onda se, bez da su se opravdali, nisu pojavili.
Vedrim plesnim skladbama i svojim kvalitetnim glasovima članovi tog Zbora razgalili su sudionike tog kongresa predstavljajući na najbolji način Šibenik kao grad pjesme, šansone i dječjeg festivala.

Na kongresu sudjeluje dvjestotinjak stručnjaka iz Hrvatske i svijeta koji će naredna dva dana analizirati najnovije spoznaje o debljini, epidemiji debljine, glavnim uzrocima, strategiji prevencije debljine, debljini kod djece i adolescenata, liječenju debljine i nizu drugih zdravstvenih tema vezanih za debljinu. Organizator kongresa je Hrvatsko društvo za debljinu Hrvatskog liječničkog zbora na čelu s njegovim predsjednikom prof. dr. sc Davorom Štimcem ,a pokrovitelj je Ministarstvo znanosti, obrazovanja i sporta.

Moramo ipak pridodati jednu ne baš nevažnu primjedbu – sudionici skupa koji se bavi problemom debljine dobili su poklon paket u kojem je boca Coca cole i hladnog čaja koji su puni loših šećera koje bi u prehrani itekako trebalo izbjegavati i koji  pogoduju debljanju.

Iz kategorije: Vijesti