Datum objave: 09. Svibanj 2014

Smjena v.d.ravnatelja Ekonomske škole dodatno ogorčila djelatnike

Diana Ferić
Diana Ferić

Djelatnici Ekonomske škole u Šibeniku, koji su već bili krajnje nezadovoljni što u izboru za ravnatelja te škole nije prošao kandidat kojeg su gotovo plebiscitarno podržali svi profesori i ostali zaposlenici te škole, profesor gtjelesnog odgoja Andrej Milošević  konsternirani su su razvojem događaja, ali ne žele o tome javno govoriti.

Dok se čekalo hoće li ministar Željko Jovanović dati suglasnost Dijani Vodanović koju je Školski odbor izabrao među kandidatima za ravnatelja, što je zadnji postupak u izboru, Školski odbor se sastao prije dva dana, smijenio Miloševića s mjesta v.d. ravnatelja i na njegovo mjesto imenovao Dijanu Vodanović. U međuvremenu je u Ekonomskoj školi bila prosvjetna inspekcija no službeno se ne zna zbog čega i što je utvrdila, a neslužbeno se govori o tomu da su utvrđeni propusti u provedbi natječaja za ravnatelja.
 

Darko Smolić, predsjednik Školskog odbora to demantira i kaže kako natječaj nije poništen i kako se samo čeka pravomoćnost određenog  rješenja da bi se odluka o ravnatelju donijela. Po njegovim riječima ministar Jovanović se nije očitovao u zakonskom roku od 15 dana što po Zakonu znači kao da je dao suglasnost  Diani Vodanović. „ Nema govora ni o kakvim nepravilnostima i mi sve što radimo radimo u skladu sa zakonima i Statutom škole. Vršitelja dužnosti smo promijenili jer je došlo do novog momenta, a to je čekanje na pravomoćnost rješenja dok prođe žalbeni rok i to je naše pravo. Vršitelja dužnosti možete mijenjati svakih pet dana. Naš je prvenstveni cilj da škola što bolje funkcionira, a ne osvrćemo se na to kako će tko tumačiti ili doživjeti naše odluke“, neodređeno nam je razlog imenovanja novog vršitelja dužnosti objasnio Smolić u telefonskom razgovoru.

 

Većina profesora i ostalih djelatnika škole to baš tako ne doživljava, a u kuloarima se čuju i tvrdnje kako je riječ o samovolji Školskog odbora i njegovog predsjednika čiji sin pohađa Ekonomsku školu. „Moj sin nema nikakve veze s našom odlukom koja nije moja nego je donesena većinom glasova Školskog odbora“, odgovara Smolić.

O ovoj temi uputili smo upit Ministarstvo znanosti, školstva i sporta, a odgovor nam je obećan do kraja radnog vremena.

Iz kategorije: Vijesti