Datum objave: 04. Svibanj 2014

Zadar peti u svijetu po broju sudionika utrke Wings for Life World Run

Diana Ferić
Diana Ferić

Više od 2 500  krenut će iz Zadra danas u 12 sati u Svjetskom  maratonskom spektakl Wings for Life World Run, a ta se utra trči istodobno u  još 33 grada u svijetu. Trčat će u Hrvatskoj od Zadra, duž obale do Primoštena. Na startu kod Pozdrava suncu je i 150 mataronaca iz 23 zemlje. Zadar je peti na svijetu po broju sudionika ove utrke.

Svjetski sportski spektakl trkača raspoređenih na 34 startne linije u 32 zemlje svijeta trčat će se za one koji ne mogu, i obuhvatit će se utrkom 13 vremenskih zona i sva četiri godišnja doba, a bit će praćen s preko 200 kamera u 34 zemlje. Posebna je zanimljivost da u utrci trkači ne trče prema cilju, nego cilj odnosno presretačka vozila idu prema njima. Sve startnine prikupljene od utrke bit će uložene u napredna istraživanja leđne moždine i ozljeda leđne moždine.

 

Organizatori podsjećaju kako utrka Wings for Life World Run starta danas u 12 sati, a hrvatski start nalazi se kod Pozdrava suncu.Na startu će biti i 150 stranih maratonaca iz 23 zemlje. Utrka će početi u 12 sati, u isto vrijeme u cijelom svijetu, a u njoj trkači ne trče prema cilju, nego će utrka završiti u trenutku kada ih presretnu vozila koja idu prema njima. Svjetski sportski spektakl trkača raspoređenih u 34 grada trčat će se za one koji ne mogu trčati.

Iz kategorije: Vijesti