Datum objave: 24. Travanj 2014

Sajam automobila na Podima od rujna donosi pet radnih mjesta

Diana Ferić
Diana Ferić

Miroslav Filipčić, direktor zagrebačke tvrtke Sajam automobila potpisao je danas ugovor s gradonačelnikom Grada Šibenika dr. Željkom Burićem za održavanje sajma automobila na Podima, na parceli od oko 60 000 m2 Gradonačelnik Burić posebno je apostrofirao važnost investicija u aktualnom gospodarskom trenutku, te naglasio važnost svakog novootvorenog radnog mjesta. Prema tom ugovoru oni će u narednih 20 godina dva puta tjedno održavati sajam automobila. Počet će 1, rujna. Stalno će zaposliti 5 radnika ,a za održavanje sajma bit će angažirano još njih 15.
„S obzirom na težak gospodarski trenutak u kojem živimo svaka investicija ima dodatnu težinu, a kada tome pridodamo nova radna mjesta, jasno je da je to dobitak za naš grad. Na Gospodarsku zonu Podi želimo privući što veći broj ljudi, pa je upravo ovaj sadržaj sajmenog karaktera idealan kako bi na zonu došli posjetitelji ne samo iz Šibenika i naše županije, već i s područja čitave Dalmacije.“, kazao je gradonačelnik dr. Željko Burić.

Oporbeni vijećnici su, na nedavnoj sjednici Gradskog vijeća postavili pitanje o koristi iznajmljivanja po povoljnim uvjetima zone Podi za takvu djelatnost koja ne odnosi razvoj i otvaranje više radnih mjesta, a šibenski dogradonačelnik mr. Sc. Danijel Mileta je kazao da se Grad Šibenik prilagođava tržištu, a vrijeme nije pogodno za proizvodne aktivnosti.

Iz kategorije: Vijesti