Datum objave: 16. Travanj 2014

Gradsko vijeće imenovalo Maju Trlaju vršiteljicom dužnosti ravnateljice HNK-a Šibenik

Nina Medić
Nina Medić

Nera Gojanović Kljajić razriješena je na današnjem Gradskom vijeću dužnosti ravnateljice Hrvatskog narodno kazališta Šibenik sa 14 glasova 'za' i šest suzdržanih. Vršiteljicom dužnosti ravnateljice vijeće je imenovalo Maju Trlaju, voditeljica Ureda MDF-a. Ta dužnost  povjerena joj je na rok od godine dana tijekom kojeg bi se trebao raspisati natječaj za ravnatelja. Kod obje odluke, vijećnici HDZ-a i nezavisne liste Stipe Petrine bili su 'za', dok su SDP, HNS i Mira Vukšić bili suzdržani.

Nezavisna vijećnica Mira Vukšić prije samog glasovanja o razrješenju istaknula je kako je njezino razrješenje iznuđeno. „Neru Gojanović Kljajić ne poznajem osobno ali činjenica je kako je iza nje ostao plodonosan umjetnički rad“. Na to je Joško Šupe, vijećnik SDP-a napomenuo kako je Šibensko kazalište za vrijeme njezinog vodstva ostvarilo neupitan uspjeh, ali kako je bilo i puno problema i nesuglasica. „Osim toga izbor ravnateljica bio je vaš a ne naš pa se vi bavite time“, zaključio je Šupe.

Draško Lambaša je u ime vijećnika HNS-a kazao kako će HNS kod odluke o razrješenju biti suzdržano, kao što je bilo i kod imenovanja.

Iz kategorije: Vijesti