Datum objave: 17. Ožujak 2014

Igralište za pse u Rokićima postaje deponij smeća,na ogradu obješeni i uvredljivi natpisi

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanari ulice Put Rokića ne mire se  s igralištem za pse koje je uređeno u njihovoj blizini pa vjerojatno tome treba zahvaliti što ono postaje deponij smeća, kako pokazuju naše fotografije. Očito je da netko namjerno u taj ograđeni prostor baca vreće sa smećem i odbačenu ambalažu. Neki od stanara su nam nam kazali kako su sami građani postavili lokot na vratima tog igrališta da ne bi bio dostupan za pse no taj podatak nismo uspjeli provjeriti. Kažu kako je, nakon što je igralište dovršeno, svega nekoliko vlasnika pasa dovelo na njega svoje ljubimce.

Stanari ističu da neće dopustiti da to bude igralište za pse, a nedavno je na ogradi igrališta bio postavljen natpis „Burićeva govnara“, ali je vrlo brzo uklonjen. Njihovi argumenti ostali isti, da ne žele smrad pasjeg izmeta u svojoj blizini i da taj prostor treba u mjesto za dječju igru i odmor odraslih.

Gradska vlast još nije odlučila hoće li to  biti igralište za pse ili će poslušati stanare. Prostor je nasut šljunkom i ograđen, ali nije u funkciji. Iz Ureda gradonačelnika priopćili su nam kako je tvrtka koja prodaje hranu i opremu za domaće životinje voljna sponzorirati i opremanje tog igrališta za pse te da su im poslali prijedlog što bi mogli napraviti. Inače, i dalje je aktualna izjava gradonačelnika Burića da će taj prostor prenamijeniti, ako ga vlasnici pasa ne budu koristili, kaže Mladena Baran Jakelić, viša savjetnica za protokol i informiranje.

Iz kategorije: Vijesti