Datum objave: 16. Ožujak 2014

DAN SVETOG PATRIKA U ŠIBENIKU: Irski ples i blues rock u bivšem hotelu Krka

Diana Ferić
Diana Ferić

Bogat i raznolik je program današnjeg prvog dana proslave Sv.Patrika u Šibeniku koji počinje u 18 sati u bivšem hotelu Krka.

Na početku se nastupiti domaća plesna skupina Toxic s irski ples i koreografijom rađenom samo za ovu priliku. Nakon njih, prvi put u Šibeniku, može će se vidjeti i doživjeti pravi tradicionalni irski ples u izvedbi prve škole irskog plesa u Hrvatskoj – Irish Maiden iz Zagreba. Njen osnivač je Paul O'Grady, Irac sa stalnom adresom u Hrvatskoj koji već godinama promiče irsku kulturu i tradiciju te sudjeluje u svim važnim manifestacijama toga tipa u zemlji.
Ulaz za popodnevni program je besplatan.

Od 20:30 počinje večernji program u kojem će svirati mladi i perspektivni domaći blues rockeri The Pulse sa svojim autorskim pjesmama i uz poneku obradu rock klasika. Nakon njih počinje pravo Celtic punk ludilo, dva benda iz Zagreba jedan za drugim pobrinut će se za plesanje, skakanje i pogo u prvim redovima. To su novoosnovani Irish/punk bend The Blarney Stone, i već kultni Celtic/pirate punkeri Paddy's Allstars koji su jedni od najboljih predstavnika irske punk scene u Hrvatskoj. Punili su i zagrebačku Tvornicu i splitsku Kocku, izdali hvaljeni album prvijenac a nakon godinu dana pauze ovaj nastup u Šibeniku dio je povratničkog programa samo za slavlje najvećeg irskog sveca.

Između bendova nastupit će kao i u popodnevnom programu i plesna skupina Toxic i Irish Maideni, a za dobru atmosferu Dj će puštati dobri stari domaći i strani punk rock.

Bit će organizirano i natjecanje u obaranju ruke i brzinskom ispijanju pive koja će se održavati cijelu večer, kao i lutriju čijom kupnjom svi posjetitelji sudjeluju u izvlačenju bogatih nagrada u ponedjeljak.

Cijena ulaznice za nedijeljeni večernji program je 30 kuna i kupuje se na ulazu. Na istom mjestu može se kupiti i karta za oba dana po povoljnoj cijeni od 50 kuna.

Iz kategorije: Vijesti