Datum objave: 05. Ožujak 2014

GORAN PRGIN:Nezaposleni gdje ste - trebamo brodostrojare, električare...

Diana Ferić
Diana Ferić

Priča o velikom broju nezaposlenih u Hrvatskoj, kojih je više od 380 000, ima često i drugu stranu, u što su s ovih dana uvjerili u NCP Remontnom brodogradilištu Šibenik. Raspisali su natječaj za 50 strojara, bravara, stolara, električara za rad u Šibeniku, ali i Njemačkoj gdje obavljaju neke poslove. Do sada im se nitko, baš nitko nije javio na taj natječaj niti je itko nazvao barem da se raspita o kakvim je poslovima riječ, razočarano kaže Goran Prgin, vlasnik te tvrtke.

„To je prvi natječaj, a trebat će nam još sigurno toliko radnika istog profila, jer imamo neke veće izgledne poslove. Spremni smo i financirati prekvalifikacije u struke koje su nam potrebne“, kaže on. Ako ne dobiju dovoljno radnika sa šibenskog Zavoda za zapošljavanje posegnut će za radnicima s kontinenta, ali i cijele regije.
NCP RBŠ upravo je pri kraju sklapanja posla proizvodnje 20 ribarskih brodova za Ganu, u kojoj s trenutno nalaze njihova dva menadžera. Riječ je četverogodišnjem ugovoru i poslu od kojeg bi svake godine zaradili 100 milijuna kuna, dvostruko više od sadašnjeg prihoda. Inače, toj je tvrtki, što bi nezaposlenima treba biti dodatni motiv , poslovanje krenulo nabolje pa su lani prihod povećali za 60 posto u odnosu na 2012. Godinu, ističe Prgin.

Iz kategorije: Vijesti