Datum objave: 21. Veljača 2014

Igralište za pse u Rokićima ostaje, ali može biti i prenamijenjeno

Diana Ferić
Diana Ferić

Igralište za pse u Rokićima je završeno i gradska vlast za sada ne odustaje od te namjene uređenog prostora unatoč prosvjedu stanara koji žive u tom dijelu grada. Dobili su i donaciju jedne tvrtke za koja trguje s hranom i potrepštinama za životinje koja je financirala ogradu oko igrališta.
„Naša je namjera bila da osiguramo mjesto na koje će vlasnici moći izvoditi svoje pse bez da ugrožavaju javne površine, ali i mjesto na kojem će se provoditi edukacija i organizirati razna događanja namijenjena kućnim ljubimcima. Ako se pokaže da za to nema interesa i da se taj prostor neće koristiti lako ćemo ga prenamijeniti u dječje igralište ili parkiralište“, kaže šibenski gradonačelnik dr. Željko Burić.
On ističe kako baš ne razumije razloge zbog kojih se bune stanovnici tog dijela grada budući da je to prije bio zapušteni prostor sa smećem i ostavljenim automobilima. „Nisu točne ni tvrdnje da se djeca nemaju gdje igrati jer samo 200 metara odatle postoji dječje igralište, a u blizini, u Ulici Petra Preradovića još jedno koje ćemo uskoro urediti. Nisu uvjerljivi ni njihovi argumenti kada se bune što nemaju nogostupa s obzirom da je većina njih svoje ograde postavila do ceste pa nemamo gdje izgraditi nogostup“, ističe gradonačelnik.
On poziva sve koji žive u blizini novoizgrađenog igrališta za pse da se jave gradskoj upravi ako budu imali problema

Iz kategorije: Vijesti