Datum objave: 15. Veljača 2014

SDP:Novi GUP-a se izrađuje samo samo zbog privatnih interesa

Diana Ferić
Diana Ferić

SDP je protiv cjelovitih izmjena GUP-a koje je najavila aktualna gradska vlast i smatra da nema nikakvih zapreka da se prihvati postojeći prijedlog GUP –a koji su oni ostavili za sebe, a izrađivao se punih 12 godina, kazao je na današnjoj konferenciji za novinare Franko Vidović, predsjednik šibenskog DP –a i saborski zastupnik. Uz njega na konferenciji je bio i Joško Šupe, predsjednik Kluba vijećnika SP –a i potpredsjednik Gradskog vijeća Grada Šibenika.
 

„Nema nikakvog opravdanog razloga da se se ide u, kako oni kažu, cjelovite izmjene GUP –a pa jedini razlog može biti trgovina prostorom i pogodovanje sitnim privatnim interesima. Mi smo za našeg mandata priveli kraju izradu GUP-a i on je trebao biti predložen vijećnicima, ali smo ga skinuli s dnevnog reda jer su tadašnji vijećnici HDZ –a i Šibenskog građanskog foruma najavili da će biti protiv pa naš prijedlog ne bi bio prošao, a da se to dogodilo moralki bismo sve raditi ispočetka“, objasnio je Vidović i dodao kako će, ako taj prijedlog GUP –a dođe na sjednicu Gradskog vijeća SDP za njega dignuti ruke. Bog nedonošenja GUP –a u Šibeniku stoji niz projekata, među kojima je i izgradnja poslovno stambenog kompleksa u Dragi.
 

Vidović je općenito kritizirao rad aktualne gradske vlasti ponovivši kako i proračuna za 2014. Godinu pokazuje da nemaju nikakvih projekata. „najjači im je projekt plaća u Podsolarskom, a nje nema i bolje da je nema. Zastala je suradnja s Norvežanima u iNavisu, neshvatljivo je da još nije dovršen Banj,a jedino što su napravili su aneksi ugovora. Mogu uvažiti da je prvi rok bio prekratak iako bi ja to napravio i u tom roku da nije bilo predizborne kampanje, ali ovo je sada zaista predugo. Što rade s tvrđavom svetog Mihovila? Prema ugovoru s EU grad je treba osnovati posebnu tvrtku za upravljanje njome, a oni sada spominju neko koncesioniranje i slično. Ivan Bumbak, pročelnik Odjela za gospodarstvo izjavljuje da mi nismo ostavili niti jedna projekt. Meni je tog dečka žao. Ne znam je li slijep ili što mu se događa. Ostavili smo im, da samo to spomenem, novih milijun četvornih metara zemljišta na Podima i 10 novih ugovora s ulagačima“, kazao je Vidović. Osvrnuo se i na uređenje čvora Meterize kazavši da je to projekt koji su u planu imali i oni te da nije točno da je sadašnja gradska vlast za njega lobirala u Upravi Hrvatski cesta kako bi se osigurao novac iz državnog prortačuna već da je to napravio jedino on što se može i provjeriti.
 

Joško Šupe je istaknuo kako rade samo preprojektiranja vez izrađenih projekata, a kao primjer naveo je Poljanu za koju se najavljuje novi projekt i veći broj etaža u podzemnoj garaži iako su sve studije pokazale da je samo jedna ekonomski opravdana.

Iz kategorije: Vijesti