Datum objave: 12. Veljača 2014

Predstavnici "Jurja Dalmatinca" na primanju kod predsjednika Josipovića

Diana Ferić
Diana Ferić

Predsjednik Republike Ivo Josipović primio je jučer izaslanstvo Društva za očuvanje šibenske baštine Juraj Dalmatinac, udrugu građana okupljenu oko ideje očuvanja, promicanja i održivog korištenja bogate šibenske kulturne baštine, prioćili su iz Zreda predsjenika.

Članovi Društva u središte svog djelovanja stavili su brigu, zaštitu i promišljanje održivog razvoja povijesnih utvrda grada Šibenika. Sve četiri tvrđave sv. Ivan, sv. Nikola, Barone i sv. Mihovil, izgubivši svoju funkciju, propadale su tijekom stoljeća premda svojim položajem, monumentalnošću i povijesno-kulturnoj vrijednosti predstavljaju veliki potencijal za osnaživanje turističkog razvoja grada.

Članovi Društva, zahvaljujući volonterskom radu svojih članova do sada su pripremili cjelovitu dokumentaciju za obnovu i valorizaciju tvrđave Barone/Šubićevac, koja je poslužila Gradu Šibeniku za prijavu na EU natječaj.

Predsjednik Josipović pohvalio je napore Društva koje je uspjelo zainteresirati i javnost i institucije te u suradnji s gradom osmisliti i prirediti projekte za obnovu i stavljanje u funkciju tog fortifikacijskog dijela šibenske baštine.

Iz kategorije: Vijesti