Datum objave: 07. Veljača 2014

INVESTICIJE:Završava izrada arhitektonskog projekta "Draga" u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Aktualiziran je projekt izgradnje poslovno – stambenog kompleksa u Dragi u Šibeniku na kojem investitor, Zagreb Montaža radi već 19 godina. Marta Carvello, predstavnica španjolske tvrtke Mateo Arquitectura, u vlasništvu renomiranog arhitekta Josepa Lluisa Matea koji je izradio arhitektonski projekt za Dragu te glavni projektant Krunoslav Ivaniš obišli su danas taj prostor s dogradonačelnikom Šibenika mr,sc Danijelom Miletom i predstavnicima Zagreb Montaže radi dorade arhitektonskog projekta.

“Današnji obilazak je priprema pred finalizaciju arhitektonskog projekta “, kazao je Alen Čović, direktor Zagreb Montaže dodavši kako se istodobno rješavaju i problemi imovinsko-pravnih odnosa na pojedinim parcelama o kojima ovisi prometno rješenje projekta Draga. Kako doznajemo još uvijek se pregovara s vlasnicima o otkupu nekih parcela na tom prostoru koji bi s novim rješenjem treba biti moderan spoj starog I novog dijela Šibenika. Čović je najavio da će se ove godine krenuti u provedu tog projekta.
Gradu Šibeniku je, kako ističe dogradonačelnik Mileta, u interesu da se realiziraju svi projekti koji su za sada na papiru, a kada je riječ o projektu “Draga želi da on zadovolji I interes Grada Šibenika I investitora.

“Želimo napraviti korak naprijed u svim onim šibenskim projektima koji su za sada samo na papiru i o kojima se priča godinama.Investitori u Šibenik imaju i imat će punu podršku gradske administracije. To je najmanje što možemo napraviti, a tako je značajno ulagačima”, rekao je za današnjeg obilaska Drage mr.sc. Danijel Mileta.

Kako se do sada najavljivalo, u Dragi bi se izgradilo stotinjak luksuznih stanova te poslovni prostori u koje bi, prema nekim zamislima, preselila I županijska gradska uprava. Predviđena je I garaža sa 700 parkirnih mjesta, tržnica I drugi sadržaji. Projekt je Vlado Čović, vlasnik Zagreb Montaže pokrenuo prije 19 godina no osim problema s prilagođavanje urbanističkih planova što je u toku najteže je rješavanje imovinsko pravnih odnosa jer ih je , kao I na drugim lokacijama u Šibeniku, teško raščistiti s obzirom da su vlasnici razasuti po cijelom svijetu.

U toku su šeste izmjene GUP –a Grada Šibenika koje bi konačno trebale predvidjeti izgradnju tok kompleksa u Dragi pa investitori vjeruju da će nakon turističke sezone moći početi prva faza njegove izgradnje.
Inače, arhitektonski projekt je izabran prije šest godina nakon međunarodnog javnog natječaja na koji je bilo pristiglo dvadesetak radova.

Iz kategorije: Vijesti