Datum objave: 30. Kolovoz 2012

Radnici "Autotransporta" ne mire se s prekidom prijevoza putnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Radnici "Autotransporta" koji je od jučer obustavio vožnju gotovo na svim linijama, okupili su se oko podne na prostoru ispred te tvrtke tražeći od predsjednika uprave Josipa Burazera Paveškovića odgovor na pitanje što će biti s njihovim radnim mjestima i poduzećem u cjelini. Najviše je bilo radnika iz "Autotransportove" garaže i vozača koji su iz Ražina došli ispred sjedišta tvrtke, kako su nam neki od njih priznali, kada su čuli da je kod predsjednika uprave prisutan Ivica Zorica, predsjednik Županijskog vijeća HSP - a  za kojeg smatraju da  stoji iza odluke da "Autotranposport" prekine prijevoz putnika s čim se oni ne slažu: "Mi već danima tražimo da se nešto napravi kako bismo mogli nastaviti raditi. Mislimo da je teška greška to što je netko odlučio da obustavimo prijevoz putnika. Danas nam je objašnjeno kako je bilo načina da se, unatoč blokiranom žiro računu, nabavi gorivo i da ne prekidamo poslovanje. Ne znamo u kojoj funkciji je u firmi stalno Zorica i čije interese štiti njegov stranački kolega Goran Grguričin, ali smo uvjereni da to nisu ni interesi Grada Šibenika ni  radnika "Autotransporta." , rekao nam je Davor Gulin.

Josip Burazer pavešković je  nezadovoljnim radnicimna kazao kako pokušavaju dobiti mogućnost da održavaju učeničke linije od ponedjeljka i da se mogu snaći za gorivo, a da je sve ostalo u rukama ministarstva financija koje mora odlučiti hoće li porezni dug "Autotransporta" riješiti na neki drugi način i deblokirati žiro račun ili ne. Pavešković nam je potvrdio da je Zorica bio kod njega na razgovoru, ali nam je kazao kako ni njemu nije jasna njegova uloga, osim što je koncesionar autobusnog kolodvora u Vodicama.

Okupljeni radnici su nam u pojedinačnim razgovorima rekli kako im se najprihvatljiviji čini model za koji se zalaže Grad Šibenik, a to je da se nađe strateški partner koji će kupiti "Autotransport" jer bi tako mogli zadržati sve djelatnosti, a ne samo lokalni prijevoz.

Iz kategorije: Vijesti