Datum objave: 14. Lipanj 2012

"Zeleni" Terraneo:Instalacije od starih CD - ova na MDF - u

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival Terraneo nagrađen je sinoć na dm green city dodjeli nagrada  s dva priznanja: za odgovorno ponašanje prema okolišu nagradom za korporativno dostignuće u zaštiti okolišta te prvom nagradom, Grand Prixem, kao najbolja  među svim nagrađenim ekološko odgovornim hrvatskim organizacijama, a i najnovijom akcijom koju provode u suradnji s Međunarodnim dječjim festivalom u Šibeniku potvrđuju svoju ekološku osvještenost. Poruka je "Iskoristimo stare CD-ove za kreiranje CD BOX instalacije!

Naime, u suradnji s Međunarodnim dječjim festivalom u Šibeniku festival Terraneo organizira kreativnu eko radionicu pod nazivom CD BOX - prostorna instalacija. a u sklopu te radionice  reciklirat će se korišteni CD-ovi!

Sva zainteresirana djeca u razdoblju od 25. do 30. lipnja za zadatak će imati spajati i oslikavati korištene CD-ove; ti će se radovi sastavljati u jedinstvenu cjelinu, plašt kojim će se obložiti konstukcija i tako će nastati prostorna instalacija na Trgu Pavla Šubića, ispred kina Šibenik!

Autor i voditelj radionice je mladi i uspješan šibenski dizajner Antonio Šunjerga, a cilj iste je pokazati da stvari koje nas okružuju, a koje su izgubile svoju funkciju mogu poslužiti za drugu svrhu, da ih možemo redizajnirati i dati im novi smisao.

Kako bi radionica bila realizirana, potrebno je sakupiti čim više rabljenih CD-ova. U tu svrhu postavili su  kutije u šibenskoj knjižnici, na ulazu u kazalište, u Dallas Record shopu, kao i u Šešula baru!



Iz kategorije: Vijesti