Datum objave: 08. Svibanj 2012

Mesić svjedočio o kornatskoj tragediji

Diana Ferić
Diana Ferić

Bivši predsjednik Republike Hrvatske, Stjepan Mesić, kako je bilo i najavljeno, svjedočio je danas  o svojim saznanjima u vezi s kornatskom tragedijom  na Županijskom sudu u Zadru. Izjavio kako je general Lucić bio njegov podređeni te ga je obavijestio o nesreći koja je zadesila vatrogasce, pa je na Kornat upućena jedinica pomoći Htrvatske vojske., javlja ezadar.
Mesić tvrdi kako ga je general Lucić samo obavijestio, a suglasnost za djelovanje vojske nije uputio on. Na pitanje o odlasku kanadera za pomoć u Grčku, kazao je kako mu je rečeno da Hrvatska ima dovoljan broj kanadera.

 

Objavljeno u 8 sati:Bivši predsjednik Republike Hrvatske Stjepan Mesić, trebao bi, puna dva mjeseca nakon zahtjeva obitelji  vatrogasaca stradalih na Kornatima, svjedočiti  na Županijskom sudu u Zadru o svojim saznanjima o kornatskoj tragediji, doznaje HRT. 

Na suđenju bivšem šibenskom vatrogasnom zapovjedniku Draženu Slavici predsjednik sudskoga vijeća Boris Babić prihvatio je i ispitivanje drugih, za obitelji ključnih svjedoka. Tako se neslužbeno doznaje da bi o svojim saznanjima mogao govoriti i nekadašnji ministar zdravstva Neven Ljubičić.

Obitelji 12-orice stradalih vatrogasaca žele čuti istinu i zato su predložile Mesića kao svjedoka. Nezadovoljne su tijekom sudskoga postupka, kao i iskazima nekih svjedoka, sumnjaju kako se od njih i hrvatske javnosti pokušava prikriti prava istina o kornatskoj tragediji, u kojoj su poginuli njihovi najmiliji. Posebno ih zanima uloga hrvatskih oružanih snaga te ispravnost i broj letjelica u prvim satima nakon nesreće. Bar dio istine, nadaju se možda dobiju od bivšega predsjednika.

Podsjetimo, Slavica je optužen za propuste u organizaciji gašenja požara na Kornatu i akciji spašavanja stradalih vatrogasaca u kolovozu 2007. godine., javlja HRT

Iz kategorije: Vijesti