Datum objave: 30. Srpanj 2011

Plivanje,vaterpolo i veslanje - najzanemareniji sportovi u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Vodeni sportovi i to plivanje, vaterpolo i veslanje zanemareni su u Šibeniku i ne dobivaju potporu koju zaslužuju - smatraju naši čitatelji prema rezultatima ankete koju smo provodili proteklih 10 dana. U nju se uključilo oko 1000 čitatelja portala ŠibenikNews, a njih 32, 4 posto smatra da je plivanje najzanemareniji sport u Šibeniku. Slijedi vaterpolo s 26 posto glasova te veslanje za koje naših 21 posto čitatelja smatra da je zanemareno. Zanimljivo je da takvu ocjenu ne daju jedrenju jer ga zapostavljenim smatra svega 5,5 posto anketiranih.

Na žalost, s obzirom na način anketiranja ne možemo pouzdano kazati zbog čega se građanima koji su se uključili u anketu ti sportovi čine zanemarenima - zbog male potpore vlasti i sponzora ili pak pažnje javnosti. U svakom slučaju građani očito cijene te sportove zbog rezultata koje postižu i smatraju da bi trebali imati drukčiji tretman. Činjenica je da šibenski plivači na čelu s Lucijom Periša Jurković ili mlađim plivačicama i plivačima kao što su Bruna Lokas, Marija i Ivan Baljkas, Petar Krešimir Marasović ili Luka Gojanović postižu odlične rezultate kao da se vaterpolisti u sadašnjem sastavu i s novom upravom trude te postižu isto tako dobre rezultate i vraćaju publiku na tribine bazena. Kad je o veslanju riječ, poznato je da su Šibenčani emotivno vezani za Krku koja je nekada bila jedna od zaštitnih znakova Krešmirova grada. Zanimalo nas je i što u tim klubovima kažu o rezultatima naše ankete.

Rikard Marenzi, predsjednik plivačkog kluba More nije sklon ocjeni da je plivanje zanemareno i kaže kako ga on takvim ne doživljava. Teo Perić, predsjednik Vaterpolskog kluba Šibenik, pak , sklon je složiti se s našim čitateljima. " Mislim da nemamo dovoljnu potporu s obzirom na trud koji ulažemo i rezultate koje smo postigli. Grad Šibenik nas podržava ali očekujemo barem malo veću potporu sponzora. Za prijašnje uprave neke su tvrtke davale vaterpolu šakom i kapom, a za sobom su ostavili velike dugove koji su nama danas težak utega, a moramo ih sami rješavati. Mi smo, s druge strane prošlu godinu završili s 300 000 kuna plusa, oslonili smo se na domaći igrački kadar i njihovo osnaživanje, a ne dovodimo skupe igrače sa strane. Vaterpolo je i privlačan djeci s obzirom na upis u naš klub tako da bismo zbog svega toga ipak trebali imati veću financijsku potporu", ističe Teo Perić.

Iz kategorije: Sport