Datum objave: 11. Ožujak 2024

Šibenčani su u krnjem sastavu s tek šestoricom igrača uvjerljivo slavili u 14. kolu FER basket lige

Diana Ferić
Diana Ferić

Studentski košarkaški klub Šibenik u 14. kolu FER basket lige slavio je protiv Projekt K 73-59. Igrali su u krnjem sastavu, s tek šestoricom igrača, a s istim protivnikom susret će već idućeg vikenda susresti u četvrtfinalu prvenstva, a ranije ove sezone od iste momčadi su izgubili,

"Narančasti" su za ovaj susret bili bez većeg dijela bekovske rotacije (Skorić, Petković, oba Pancirova), kao i bez nekolicine igrača na drugim pozicijama.

Usprkos tomu, Šibenik je vodio većim dijelom utakmice, a najveće vodstvo Projekt K imao je pri 5-2 na samom početku susreta.

"Narančasti" su se već na poluvremenu odmaknuli na 10 razlike, a protivničku mrežicu posebice su punili Baljkas tricama, kao i Lučev, koji je neprestano prodirao u protivnički reket. 

Iza predaha s nekoliko dobrih poteza istaknuli su se i Jerkin i Reljanović, a iako je Projekt K u trećoj četvrtini blago smanjio zaostatak, početkom 4. dionice igre Šibenik radi seriju 10-0 i bježi na nedostižnih +14.

Najefikasniji je bio Baljkas s 26 poena, a odmah ga je pratio Lučev s 19 poena i čak 14 skokova. Dvoznamenkasti su bili i Jerkin s 14 poena, šest skokova i šest asistencija, kao i Reljanović s double-double učinkom od 10 poena i 10 skokova.

Studenti su se posebno iskazali na skoku danas, s ukupno 64 komada - pa su tako i Slavica i Mioč imali svaki po 12 skokova.

Šibenik je regularni dio sezone završio na 4. mjestu prvenstva s omjerom 9-5, a petoplasirani Projekt K 6-8. Napomenimo kako su šibenski studenti i prošle godine ušli u doigravanje s četvrtog mjesta, i naposljetku osvojili.

SKK Šibenik: Baljkas 26, Lučev 19, Jerkin 14, Reljanović 10, Mioč 4, Slavica 

 

Iz kategorije: Sport