Datum objave: 02. Svibanj 2019

Svjetsko prvenstvo u jedrenju po ORC -u u lipnju bit će najveće sportsko događanje u Šibeniku do sada

Diana Ferić
Diana Ferić

Grad Šibenik, D-Marin i Jedriličarski klub Val predstavili su Svjetsko prvenstvo po ORC-u koje će s eodržatin u Šibeniku. U lipnju 2019. godine marina D-Marin Mandalina, Jedriličarski klub VAL i Grad Šibenik bit će domaćinite jedriličarske regate na kojoj će sudjelovati oko 150 jedrilica te više od 1.500 jedriličara iz cijeloga svijeta. Bit će to najveće sportsko događanje u šibenskoj povijesti.

 

„Točno mjesec dana dijeli nas od najvećeg sportskog događanja u šibenskoj povijesti, ujedno najznačajnijeg nautičkog događaja sezone, te sam iznimno ponosan što je upravo Grad Šibenik, zajedno s D-Marin Mandalinom i Jedriličarskim klubom Val, ovogodišnji domaćin Svjetskog prvenstva krstaša po ORC-u. Tijekom šestodnevne regate Šibenik će ugostiti flotu od 130 jedrilica i 1500 najboljih jedriličara iz cijeloga svijeta koji će, jedreći među šibenskim otocima, u svijet poslati najljepšu sliku našeg grada i jedinstvenog šibenskog akvatorija. Stoga ovo uistinu veliko događanje, osim što pozicionira Šibenik kao važno odredište na svjetskoj nautičkoj karti, predstavlja izvrsnu promociju Šibenika i Hrvatske kao turističkih destinacija što će se, uvjeren sam, odraziti i na uspjeh nadolazeće turističke sezone“, rekao je gradonačelnik Željko Burić.

 

„Ponosni smo što kroz ovaj izniman sportski događaj ponovno imamo priliku doprinijeti razvoju Šibenika i Hrvatske kao svjetske nautičke i turističke destinacije, što će joj doprinijeti i u ekonomskom smislu. Ovome smo posebno usmjereni u posljednje četiri godine u Hrvatskoj, tijekom kojih smo već organizirali brojne međunarodne regate, uključujući i prestižne regate u klasi TP52, CRO ORC D-Marin kup, regate u klasama Farr 40 te Melges 24 i 32. Jedno od naših strateških određenja jest i promocija jedriličarskog sporta na destinacijama na kojima poslujemo, a tim više nas raduje kad to možemo učiniti kroz događaj koji će okupiti više od 1.500 jedriličara iz cijelog svijeta“, izjavio je Burak Baykan, CEO D-Marin Grupe.

 

„Jedriličarski klub Val ima čast organizirati najveće sportsko natjecanje ikad održano u Šibeniku, a ujedno i najmasovniji sportski događaj koji se organizira u Hrvatskoj u 2019. godini. Drago nam je što ovaj projekt realiziramo u partnerstvu s D-Marin koji je generalni sponzor te uz generalno pokroviteljstvo Grada“ Šibenika. Šibenik je već dokazano mjesto za održavanje jedriličarskih sportskih natjecanja na najvišoj svjetskoj razini te može puno toga ponuditi jedriličarima iz cijelog svijeta i mislim da smo na savršenom mjestu za razvoj jedriličarskog sporta i za organiziranje ovakvih natjecanja najviše razine“, dodao je Marin Paić, predsjednik Jedriličarskog kluba Val.

 

„Grad Šibenik se na turističkoj sceni pozicionira bogatim kulturnim i povijesnim nasljeđem, al svakako ga krasi i predivna obala te cijeli arhipelag koji je pogodan za nautički turizam.“ rekao je Tonči Glavina, državni tajnik u Ministarstvu turizma koji je iskazao podršku manifestaciji.

 

Uvjereni smo da će “D-Marine ORC World Sailing Championship 2019” biti spektakularno natjecanje organizirano na najvišoj mogućoj razini čiji značaj nadmašuje sami sportski aspekt ovog projekta.

 

Službeni program regate započet će 31. svibnja premjeravanjem jedrilica, a samo otvaranje regate održat će se u nedjelju, 2. lipnja, u šibenskoj staroj gradskoj jezgri. Osim u marini D-Marin Mandalina, jedrilice će biti usidrene i uz predivnu šibensku rivu, pa će ih i domaćini i njihovi gosti moći pogledati izbliza. Šestodnevna regata bit će podijeljena na jedno dužu i kraću navigacijsku regatu, te u klasična jedrenja oko oznaka. Ceremonija proglašenja pobjednika održat će se u marini D-Marin Mandalina s obzirom na to da je D-Marin generalni sponzor cjelokupnog natjecanja.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3