Datum objave: 19. Ožujak 2019

Uspjeh šibenskog jedrenja:Valovci u Kopru osvojili najviše trofeja - čak četiri

Diana Ferić
Diana Ferić

Četiri šibenska laseraša ostvarili su proteklog vikenda vrhunske rezultate u iznimno jakoj međunarodnoj konkurenciji.

 

Prva u seriji regata Europskog kupa, ujedno i predzadnja izborna regata Hrvatskog jedriličarskog saveza, održana je za vikend u Sloveniji. U moru pred Koprom tri dana se natjecalo preko tristo jedriličara u tri klase, a Jedriličarski klub Val iz Šibenika imao je predstavnike u klasama Radial i Standard.

 

Vrhunske pripreme u kampovima koji su ove godine održani u Betini i Splitu te sudjelovanje na dvije pripremne regate u Splitu, dale su rezultate. Vodeći na izbornoj ljestvici HJS-a i aktualni juniorski prvak države u Laser Radialu, Roko Copić, zauzeo je drugo mjesto, čime je već osigurao nastup na Svjetskom juniorskom prvenstvu u Poljskoj u kolovozu, gdje će biti jedini hrvatski predstavnik. U Radialu je jedrio i Vice Jušić, kojemu je to bio premijerni nastup u toj klasi, a zauzeo je solidnu poziciju pri sredini tablice.

 

Marko Smolić je u Laser Standardu zauzeo drugo mjesto, izgubio je od Splićanina Marka Novaka u fotofinišu zadnjeg plova, centimetri su ga dijelili od osvajanja zlata. U kategoriji do 19 godina bio je prvi.

- Regata je bila baš luda, znali smo da će Regatni odbor dopuštati jedrenje po svim uvjetima. Odlučivao je zadnji plov, čak je šest jedriličara bilo u mogućnosti osvojiti regatu. Pred ciljem sam ostao u vakumu između dva broda, Novak je uhvatio svježi vjetar i uspio me prijeći u zadnjim metrima – rekao je Marko Smolić.

Odličan rezultat ostvario je u Standardu i Juraj Radačić, koji je, nakon pet plovova, u juniorskoj konkurenciji do 19 godina osvojio prvo mjesto, a ukupno je bio petnaesti.

Europski kup u Kopru prošao je u apsolutnoj dominaciji hrvatskih jedriličara, od kojih su Valovci osvojili najviše pehara. Do kraja natjecanja ima još pet regata, a šibenski sportaši prvi put imaju realne šanse osvojiti natjecanje.

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3