Datum objave: 17. Veljača 2019

Ekipa Tonka Rameše prva, Danci drugi,a valovci treći na European Match Raceu u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Ekipa murterskog kormilara Tonka Rameše pobijedila je 2:0, po prekrasnom danu i laganom maestralu na moru ispred Jadrije, na prvoj regati u seriji European match race i tp u finalnom dvoboju protiv danske posade. Danci predvođeni Emilom Kjaerom su, dakle, drugi, a treće mjesto zauzela je posada Marka Smolića iz JK Val, koji su u borbi za treće mjesto pobijedili slovenskog kormilara Bojana Rajara, također rezultatom 2:0.

 

Konačan je to poredak nakon tri uzbudljiva dana natjecanja, koje je počelo u petak po jakoj buri od trideset čvorova, a onda se u subotu i nedjelju nastavilo po dosta blažem vjetru. Dvoboji jedriličara, što se samog vrha tiče, bili su do kraja neizvjesni, Tonko Rameša imao je prvog dana stopostotni učinak, jučer su prvo mjesto zauzeli Danci, no u današnjem finalu Ramešina je posada pokazala kvalitetu više.

Nakon prve ovogodišnje regate iz serije European match race toura u Šibeniku, natjecanja se nastavljaju u Tivtu (Crna Gora), Lake Neusiedlu (Austrija), Limanu (Rumunjska),

 

Gothenburgu (Švedska), Swinoujscieu (Poljska) te u Lago di Ledru (Italija). Veliko finale bit će organizirano u Šibeniku tijekom listopada.
Organizator šibenske regate bili su Jedriličarski klub Val i njegovi članovi okupljeni u Wave Sailing tim, uz pomoć šibenske Turističke zajednice i Grada Šibenika te uz generalnog pokrovitelja D-Marin Mandalina.
 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3