Datum objave: 19. Prosinac 2018

Američka novinarka obezvrijedila Dražena Petrovića i naišla na brojne osude na društvenim mrežama

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon što je Elle Duncan, novinarka američkog ESPN-a, u videoprilogu o NBA zvijezdi Carmelu Anthonyju spomenula u negativnom kontekstu Dražena Petrovića, dobila je nekoliko žestokih kritika

U videoprilogu o Carmelu Anthonyju i njegovoj ostavštini, za kojeg smatra da već sada zaslužuje svoje mjesto u Kući slavnih (Hall of Fame), ni s čime izazvana Elle Duncan spomenula Dražena Petrovića uz opasku 'kako je i on u Kući slavnih iako nije ostavio dubok trag'. Ukratko, u videoprilogu glorificirala je Carmela Anthonyja i njegovu karijeru...

 

'To nabrojano ne znači previše jer tamo je jedan Dražen Petrović', kazala je podrugljivo novinarka nakon što je nabrojano što sve iza sebe ima Anthony.
Ukratko, novinarka američkog ESPN-a očito smatra kako su u Kuću slavnih izabrani i neki košarkaši koji nisu bili tako dobri u NBA-u.
Očekivano, ubrzo su ispod objave ovog videomaterijala počeli stizati komentari u kojim velika većina čitatelja misli kako je 'novinarka ispala smiješna te kako je žalosno da netko kao ona uopće komentira košarku'.

 

Zašto je Elle Duncan od svih košarkaša koji su uvršteni u Kuću slavnih (Hall of Fame) loš primjer baš Dražen Petrović, koji je svojim sjajnim igrama u dresu New Jersey Netsa (22 koša u prosjeku, treća petorka NBA lige!) omogućio mnogim stranim igračima da dobiju priliku, zna samo ona. O Draženovoj karijeri prije dolaska u NBA, kada je dominirao u dresu Šibenke, Cibone, Real Madrida te naravno u reprezentacijama Jugoslavije i Hrvatske (finale protiv Dream Teama '92. da ne spominjemo), vjerojatno ne zna baš ništa.

 

Zato je njen profil na Twitteru, na koji stižu komentari, potpuno zatrpan. Naravno, više od 90 posto ljubitelja košarke pozvalo ju je da se ispriča zbog svoje pogreške, ali ona to zasad odbija učiniti. Očito je uvjerena kako je napravila sjajan prilog, a to što je uvrijedila Dražena Petrovića, njegovu obitelj i sve Hrvate koji cijene igre košarkaškog Mozarta – nije ju briga. Vjerojatno nema pojma da u Zagrebu postoji i Muzej Dražena Petrovića koji su posjetile mnoge NBA zvijezde i američki novinari.
'Nevjerojatno i nepotrebno pokazivanje manjka poštovanja prema Draženu Petroviću. Bio je fantastičan košarkaš koji je utabao put svim drugim europskim košarkašima koji su stizali u NBA. Tragično je stradao prije nego je dao sve što je mogao dati u NBA. Mogla si napraviti ovaj prilog bez spominjanja Dražena', piše u jednom komentaru.

 

'Samo potpuna ignorantica može tvrditi da Dražen Petrović nije ostavio trag u košarci. Dražen je ostavio trag u cijelom svijetu i postigao nevjerojatne stvari prije nego je uopće stigao u NBA. Nije čudo da ESPN svi smatraju lošom televizijom kad imate ovakve reporterke', piše u jednom od komentara, piše Index.hr.

Foto:Dnevno.hr
 

Iz kategorije: Sport

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3