Datum objave: 09. Kolovoz 2018

Počelo Svjetsko juniorsko prvenstvo u veslanju, u hrvatskoj reprezentaciji su i krkaši

Diana Ferić
Diana Ferić

Nakon dvanaestosatnog putovanja iz Hrvatske, kroz Sloveniju, Austriju i preko čitave Češke, hrvatska veslačka ekspedicija koju sačinjava 27 osoba, među kojima su tri krkaša - Jerko Radovčić, Kristijan Papak i Neno Perišić i jedan Tišnjanin - Frane Gabre iz VK Dupin sretno je stigla na odredište - "Labe Arena Racice", na Svjetsko prvenstvo juniora koje je ove godine okupilo više od 750 veslačica i veslača iz 57 zemalja razvrstanih u više od 250 posada.

„Odmah po dolasku (u ponedjeljak) naše su cure i momci sa svojim trenerima pripremili sve potrebno za prvo iskušavanje staze, onda je u utorak ujutro odrađen i prvi trening, da bi potom u večernjim satima nazočili svečanom otvaranju Natjecanja. U utorak je, među ostalim, obavljeno i ždrijebanje posada. Jerkov i Kikijev četverac "sa" u eliminacijskoj je skupini s posadama Kanade, Rusije, Mađarske i Irske (prve tri posade idu izravno u polufinale), dok će se Ninov četverac "bez" za plasman u polufinale boriti s posadama Češke, Njemačke, Norveške, Švicarske i Španjolske (prve dvije posade idu izravno u polufinale). Utrka posade 4+ je u srijedu u 9,10 sati, dok je utrka 4- istog dana u 10,20 sati. Iza njih će u 11,00 sati veslati naš muški četverac na pariće, pa će nastupiti djevojke u dvojcu na pariće u 11,15 sati. Našu najbolju posadu, braću Lončarić, gledat ćemo u 9,50 sati, a nesreću da se s njima susretnu već u kvalifikacijama imaju posade iz SAD, Južne Afrike, Njemačke, Austrije i Rumunjske. Sve zanimljivo što se tiče Prvenstva može se saznati, a jednako tako i pratiti, na www.worldrowing.com (FB, Twitter, Instagram), a bit će i live stream na You Tube-u i FB-u“; javlja Dražen Crnogaća, predsjednik VK Krka.


Zbog čak 38 prijavljenih skifista kao prvi od CRO posada na SP-u zaveslao je u eliminacijama naš Tišnjanin Frane Gabre. Na žalost u eliminacijskoj utrci nije se uspio odmah plasirati u četvrt-finala, pa ga danas čeka repesaž.

 

Iz kategorije: Sport